Se încarcă
vivre.ro
 • Îngrijire și frumusețe / Manichiură

  Tutorialul fetelor mereu grăbite: cum realizăm o manichiură perfectă în doar câteva minute

  Treaba stă cam așa: o manichiură realizată corect cap-coadă durează cam 30 de minute. De la îndepărtarea ojei vechi până la uscarea stratului protector de top-coat este cale lungă, ce implică pași precum: curățarea, tăierea și pilirea unghiilor pentru a le da forma dorită, tratarea cuticulelor, aplicarea unui strat de bază. Urmează apoi aplicarea unui strat de ojă, așteptaaaare. Apoi al doilea strat, așteptare din nou. Iar în final venim cu top-coat, care din fericire se usucă ceva mai repede și manichiura este gata!

  Să ne înțelegem, toți acești pași îi vom urma când ne dorim o manichiură excelentă, care să și dureze. Și da, durează cel puțin o săptămână, pot confirma. Dar ce ne facem când avem 5 minute la dispoziție să ieșim din casă și unghiile sunt ultimul lucru la care ne-am gândit? Să ne panicăm nu e o opțiune, desigur. Soluția salvatoare constă în – pam pam! – oja cu sclipici.

  unghii-sclipici-1

  De ce oja cu sclipici?

  • Se usucă mai repede decât oja obișnuită.
  • Un singur strat este suficient – în funcție de dorințele fiecăreia: unele preferăm ceva mai discret, pe când altele ne dorim să strălucească puternic, să iasă în evidență. Însă și dacă ne grăbim și nu apucăm să aplicăm al doilea strat, unghiile noastre tot vor avea un aspect îngrijit.
  • Nu se observă imperfecțiunile – sclipiciul fură privirea observatorilor, astfel că micile scăpări trec foarte ușor neobservate.
  • Datorită particulelor lucitoare, stratul de ojă este mai gros decât stratul normal de lac, ceea ce înlătură ciobirea și protejează unghia.
  • Nu avem nevoie de top-coat – rolul acestuia este de a fixa culoarea, de a proteja și de a oferi intensitate. Ori, sclipiciul își face deja treaba. Cel puțin la ultimul aspect, cred că nu există loc de îndoială.

  Cum procedăm?

  Acum că am analizat avantajele aplicării ojei cu sclipici, să vedem cum reducem cele 30 de minute la vreo… două-trei minute. Începem cu aplicarea unei baze de unghii (sorry fetelor, peste acest pas chiar nu putem sări, deoarece este foarte important să protejăm suprafața unghiei). Urmează apoi stratul de ojă  cu sclipici plus așteptatul să se usuce. Al doilea strat rămâne la latitudinea fiecăreia dacă va mai fi sau nu aplicat. Simplu ca bună ziua, nu-i așa?

  Iar pe final, înainte să vă îndemn să-mi spuneți dacă folosiți acest truc, vă las câteva imagini găsite pe Pinterest, menite să ne inspire în alegerea unei manichiuri de acest fel.

  Just remember

 • Alte articole din aceeași categorie

  No Comments

  Leave a Reply