Se încarcă
 • Filme, cărți / Inspirație / Relaxare și timp liber

  Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp

  • Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp
  • Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp
  • Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp
  • Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp
  • Terrace House, show-ul care m-a fascinat și m-a iritat în același timp

  Terrace House. O emisiune TV realizată de japonezi, pe care am descoperit-o de curând și care m-a făcut să urmăresc episoade în șir cu sufletul la gură. Frustrant și totodată fascinant este faptul că pe toată durata show-ului nu se întâmplă mare lucru. Și atunci, cum e posibil să nu plictisesc și să-mi doresc să văd serialul în continuare?

  Vineri după-amiaza, intru în casă pe la 18. De obicei nu-mi planific nimic pentru zilele de vineri, căci sunt prea obosită ca să fiu în stare de ceva. După muncă prefer să fug direct acasă, iar pentru restul serii mă relaxez cu o carte sau un film. Astăzi iau rapid o cină frugală, după care mă așez confortabil în canapea. Sunt singură pentru câteva ore, așa că-mi fac de cap. Mă uit la show-ul cu japonezii. Episod după episod, până la 11 noaptea. Ce fac eu acuma se numește binge-watch. Rar de tot petrec așa de mult timp în fața TV-ului, dar m-a prins emisiunea, ce să-i fac? Mai am câteva episoade și o termin.

  ***

  Terrace House este despre șase tineri ce nu se cunosc între ei, trei fete și trei băieți. Cu toții se mută într-o casă impresionantă, cu scopul de a locui împreună pentru câteva luni. Țelul lor este acela de-a ieși din zona de confort: unii vin aici ca să devină independenți și să nu mai locuiască cu părinții, alții ca să întâlnească oameni noi și să aibă parte de o experiență diferită, însă cu toții au o mică speranță în adâncul sufletului, aceea că poate la Terrace House se vor îndrăgosti și își vor găsi perechea.

  Superba casă cu terasă (hai că mi-a ieșit rima!) se situează în Karuizawa, o stațiune montană aflată la aproximativ două ore distanță de Tokyo. Participanții sunt aleși astfel încât să-și poată duce viața normală pe care o trăiau și înainte de emisiune (unii locuiau în preajma stațiunii, alții în Tokyo). Așa că oamenii continuă să meargă la muncă sau la școală, fac cumpărături, gătesc, iau cina împreună și ajung să se cunoască și să formeze un grup frumos, aproape ca o familie.

  Marea întrebare este, însă: vor reuși să se îndrăgostească? Își găsește careva sufletul pereche? Ei bine, din acest punct de vedere lucrurile se întâmplă cu viteza melcului, ceea ce uneori devine de-a dreptul frustrant pe parcursul vizionării. Întâlnirile se stabilesc cu săptămâni în avans, ajung să treacă luni și-ți dai seama că evoluția relațiilor e aproape inexistentă. Ceea ce mă face să-mi imaginez o paralelă cu show-uri similare din România. Nu am vizionat niciodată și nu sunt la curent, însă vrând-nevrând tot mai nimeresc vreo reclamă. Păi unde nu există intrigă, scene fierbinți și discuții pasionale, cum stârnești curiozitea publicului?

  Numit de The Guardian “the reality show in which nothing happens” (show-ul în care nu se întâmplă nimic), Terrace House are acel „je ne sais quoi” ce-l face ieșit din tiparele cu care suntem obișnuiți. Fără „șocant” sau „senzațional”, ci confortabil, chiar naiv pe alocuri, aducând în prim plan relațiile inter-umane și personalitatea fiecărui individ în parte. În casă nu există certuri, nici discuții contradictorii. Ba dimpotrivă, participanții sunt preocupați unii de soarta celorlalți, iar în aer plutește enervant de multă politețe și respect.

  Așezat în fața ecranului, nu vei fi capabil să faci nimic altceva în timpul vizionării. Deseori eu am obiceiul (și pun pariu că nu sunt singura) să spăl vase, să șterg praful, să întind rufele ori să stau pe Instagram în timp ce urmăresc filme. Dar cu Terrace House nu poți fii multi-tasking, din pricina faptului că participanții vorbesc în japoneză, așa că trebuie să stai cu ochii pe subtitrare dacă vrei să înțelegi ceva 😀 . Replicile sunt simple, drăguțe și amuzante, chiar dacă uneori se pierde sensul din cauza traducerii.

  Poate ați observat deja, zilele acestea mă preocupă (fără să-mi fi propus) cultura și tradițiile japoneze. Acum e rândul emisiunii, după articolul precedent despre cartea „Parfum de curtezană”. Toate împreună mă fac să descopăr mai multe detalii despre o parte a lumii cu care nu am avut ocazia să cochetez.

  Terrace House poate fi urmărit pe Netflix, iar articolul de față face referire la ultimul sezon, Opening new doors – apărut în 2018 și încă în curs. Fotografiile sunt capturi de ecran ale scenelor din serial, așa că îmi cer scuze pentru calitatea îndoielnică.

  Voi ce vizionați vara asta în materie de filme, seriale sau show-uri TV?


   Pagina Parfumată – doza de inspirație zilnică: Facebook • Instagram • Pinterest

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply