Se încarcă
 • Idei de cadouri / Relaxare și timp liber

  3 paşi pentru a evita stresul cadourilor de Crăciun

  Se apropie cu paşi repezi luna cadourilor, iar mulți dintre noi deja ne gândim cu groază la perioada care urmează. Oricât de mult ne-ar plăcea să să dăruim, parcă mereu ne scade entuziasmul când stăm să ne gândim la ce ne așteaptă: goana după cadoul perfect. Asta implică, în majoritatea cazurilor, aglomerație, alergătură, îngrămădeală prin magazine și cozi interminabile.

  Îmi place să fac cadouri, și refuz să mă las copleșită de tot acest tărăboi! Recunosc, nu vreau stres, nu vreau aglomerație, nu vreau în niciun caz doar să mai ”bifez” încă un dar într-o listă lungă ce trebuie terminată înainte de Crăciun. Vreau să ne bucurăm de fiecare moment, de plăcerea de a dărui, de surpriza descoperirii unui cadou, de clipele frumoase alături de oameni dragi. De ce să fie aceste momente umbrite de experiențe neplăcute?

  M-am tot gândit cum să evităm neplăcerile cauzate de alegerea cadourilor, și iată 3 idei pe care îți propun să le încerci.

  1. Pregătirea din timp


  cadouri-de-craciun-pregtairea

  În primul rând, pregătirile de Crăciun nu încep pe 24 decembrie. Fie că vrem să cumpărăm un cadou sau să îl confecționăm manual, ar fi bine să nu mai lăsam totul pe ultima sută de metri! Știm cu toții că graba strică treaba, așa că să ne apucăm din timp e cea mai bună soluție. În primul rând evităm aglomerația, și e chiar posibil să găsim oferte mai avantajoase. Majoritatea magazinelor încep să adauge în oferta lor produse de Craciun încă din noiembrie, așa că avem toate șansele să găsim ceea ce căutăm. În plus, nu e de ignorat nici faptul că astfel o să ne rămână mai mult timp în perioada și așa aglomerată dinainte de Crăciun.

  2. Cumpărăturile online


  cadouri-de-craciun-online

  Ofertele online nu sunt deloc de neglijat în perioada care urmează. Ne scutesc de timpul pierdut prin magazine și în trafic, iar curierul sosește fix la ușă! Chiar dacă Black Friday a trecut, încep să apară fel de fel de promoții avantajoase pentru fiecare om și fiecare buzunar. De asemenea, unele magazine ne oferă opțiunea de împachetare gratuită a cadoului, și scăpăm de o grijă în plus. Tot ce ne rămâne de făcut e să stăm la pândă, online-ul e plin de surprize! 🙂

  3. Observare, anticipare


  cadouri-de-craciun-anticipare

  Decât să cumpărăm un cadou în ultima clipă doar ca să dăruim ceva, nu e mai bine să avem totul organizat, să știm exact ce căutăm în magazin și ce urmează să oferim? Iar ca să aflăm ce își dorește persoana de lângă noi, trebuie doar să o ascultăm. Oamenii vorbesc, văd lucruri, spun chestii de genul ”mi-ar plăcea și mie”, ”ce util mi-ar fi așa ceva”, sau altele asemănătoare. Cum ar fi dacă noi am fi programați să luăm notițe de fiecare dată când auzim asemenea expresii? Am avea, la final, o listă cu toate cadourile ce trebuie să le cumpărăm. Și da, se poate! Trebuie doar să devenim mai receptivi, puțin mai atenți la ceea ce ne se comunică cei din jur.


  În ziua de azi, când suntem tot pe fugă, căutăm metode eficiente de gestionare a timpului care e deja limitat. Când vine vorba de pregătirea unui cadou, nu există pe vreun secret pe care să-l fi descoperit până acum. Este nevoie doar o combinație de abilități precum organizare, analiză, documentare. Sună mai degrabă ca descrierea unui job, dar până la urmă, nici să cumperi cadouri nu e o sarcină ușoară 🙂

  Voi ce secrete aveți pentru a evita stresul cadourilor, înainte de Crăciun? Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii.

  Just remember


   Pagina Parfumată – doza de inspirație zilnică: Facebook • Instagram • Pinterest

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply