Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe / Produse cosmetice

  Produse cosmetice pe care nu le folosim zi de zi

  Discutăm tot mai des despre rutina de îngrijire zilnică: pe bloguri, prin reviste, pe rețelele de socializare, etc. Nimic greșit până aici, din contră – acest lucru nu poate decât să demonstreze că femeile devin din ce în ce mai preocupate de tratarea nevoilor tenului. Dar în timp ce se vorbește peste tot produsele de îngrijire personală pe care le folosim zilnic, astăzi vom aborda subiectul dintr-un unghi mai puțin obișnuit: ia să vedem, care sunt categoriile de produse ce nu ne lipsesc din recuzită, dar pe care nu este indicat să le utilizăm zi de zi?

  1. Exfoliantul


  Beneficiile exfolierii le cunoaștem cu toții: îmbunătățește aspectul pielii, îndepărtând stratul de celule moarte. Stimulează regenerarea noilor celule, redă echilibrul,  iar astfel menținem pielea frumoasă și sănătoasă. Ce se întâmplă, însă, dacă ne exfoliem prea des?

  • Este posibil ca produsul pe care îl folosim să fie mult prea aspru pentru pielea noastră, iar utilizarea excesivă să provoace roșeață sau iritații.
  • Pielea poate să devină prea uscată, deoarece se elimină stratul protector al acesteia. Indicat ar fi să facem o pauză de 1-2 săptămâni, timp în care îi permitem pielii să se regenereze, desigur.

  Dar cum evităm acest ”prea mult”? În funcție de tipul de piele, unele dintre noi ne vom exfolia o dată la două zile, altele de două ori pe săptămână, sau doar o dată pe săptămână. Când nu suntem sigure dacă e timpul unei exfolieri, putem apela la ”testul cu scotch-ul”: aplicăm o bucățică de scotch transparent pe o anumită zona (față sau pe corp), presăm puțin pe piele iar apoi o dezlipim. În cazul în care rămân impurități și bucăți mici de piele pe bandă, răspunsul e clar: avem nevoie de exfoliere. Și încă un sfat de care ar trebui să ținem cont întotdeauna: procesul de exfoliere se încheie mereu cu aplicarea unei creme hidratante.

  Citește și: Exfoliant natural pentru față şi corp – rețetă de preparat acasă

  2. Rimelul rezistent la apă


  Fie că l-am folosit deja sau nu, știm prea bine că acest produs este potrivit în condițiile în care rimelul obișnuit tinde să nu facă față: când mergem la piscină, când suntem într-un mediu unde e foarte cald și transpirăm excesiv, când știm că există posibilitatea ca vreo 2-3 lacrimi să ne strice machiajul cu grijă aranjat (să zicem că datorită unui eveniment emoționant – cum ar fi ziua nunții, e primul exemplu care-mi trece prin minte).

  Rimelul rezistent la apă nu este, însă, unul dintre produsele ce se folosește zilnic. Din două motive: în primul rând, datorită ingredientelor folosite pentru fixarea puternică, acesta poate afecta genele dacă este utilizat în mod constant. Mai apoi, să ne amintim și faptul că procesul de demachiere devine mai anevoios, deoarece avem nevoie de un demachiant special pentru îndepărtarea produselor rezistente la apă.

  3. Șamponul


  Știm prea bine că porii de la rădăcina firelor de păr secretă uleiuri naturale (sebum), care formează un strat de protecție la nivel capilar. Prin aplicarea șamponului, se elimină aceste uleiuri, murdăria și reziduurile altor produse aplicate anterior. Însă, procesul de spălare al părului poate fi dăunător atunci când acesta devine un obicei zilnic. Urmarea: păr uscat, predispus la rupere.

  Totuși, există un grup restrâns de persoane care vor adopta această rutină zi de zi, printre care se numără cei care practică sport extrem de des (și transpiră), cei care posedă un păr foarte fin, dar și cei ce tratează diverse nevoi speciale, precum mătreața sau scalpul gras.

  produse cosmetice pe care nu le folosim zilnic

  ______

  Am văzut, așadar, câteva dintre produsele cosmetice ce nu sunt recomandate pentru folosirea zilnică (decât cu mici excepții, după cum discutam adineaori).

  Voi ce părere aveți? Cât de des folosiți aceste produse? Credeți că mai sunt și altele care se încadrează la această categorie? Aștept sugestii, idei, în secțiunea de comentarii!

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply