Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe / Îngrijirea tenului

  În ce ordine aplicăm produsele de îngrijire a tenului?

  În ce ordine aplicăm produsele de îngrijire a tenului

  Pe vremea când mamele noaste erau tinere, totul decurgea mult mai simplu. Chiar și în privința îngrijirii tenului. Ele se spălau bine pe față, iar apoi își aplicau o cremă hidratantă. Iar pentru tratamente mai speciale, recurgeau la alternative naturale: ba o mască din ouă, miere și ce mai găseau prin casă, ba o baie de aburi cu ceai de mușețel, și cam asta era. Nu existau atâtea creme, seruri, loțiuni, fiecare cu promisiuni mari și rezultate mai mult sau mai puțin încurajatoare.

  Acum s-a schimbat mediul în care trăim, iar ce odată funcționa, azi nu mai face față nevoilor pielii noastre. Stresul, poluarea, lipsa timpului, sunt doar câțiva factori ce ne determină să căutăm soluții diverse. În acest context, produsele cosmetice răsar peste noapte precum ciupercile după ploaie. Nici nu e de mirare că nu știm să le folosim corect, când în fiecare zi se lansează ceva diferit. Și cine să ne învețe, mama? Nu zic, există și astfel de cazuri. Dar uneori, mai trebuie să o învățăm și noi pe ea să țină pasul cu lumea 🙂

  Așa că, în rândurile ce urmează, vom vedea exact ce tipuri de produse cosmetice trebuie folosite pentru o îngrijire completă a tenului. Probabil le cunoaștem deja, le și folosim, însă pentru un efect vizibil și de durată, e foarte important să fie aplicate în ordinea corectă.

  În ce ordine aplicăm produsele de îngrijire a tenului

  ORDINEA  CORECTĂ  DE  APLICARE

  A PRODUSELOR COSMETICE:


  PASUL 1: Demachiant /apă micelară

  PASUL 2: Gel de curățare

  PASUL 3: Exfoliant (1-2 ori /săptămână)

  PASUL 4: Loțiunea tonică

  PASUL 5: Serum

  PASUL 6: Cremă de ochi

  PASUL 7: Cremă de față (de zi ori de noapte)

  PASUL 8: Protecție solară (FPS)

  Toți cei opt pași formează împreună rutina de îngrijire zilnică, ce trebuie repetată de 2 ori pe zi: atât dimineața, cât și seara. O rutină corectă ne ajută să ne păstrăm fața curată și luminoasă, împiedică formarea coșurilor și a punctelor negre.

  DE CE CONTEAZĂ ORDINEA?


  E oarecum firesc să conteze, că doar n-o să începem cu crema hidratantă, ca la urmă să ne demachiem. Fiecare produs este creat cu un anumit scop. Începem cu demachierea și spălarea tenului, apoi cu ajutorul tonicului vom elimina ultimele impurități rămase. Serul vine într-o formulă lejeră, ce se absoarbe rapid și are un efect în profunzime. Cremele hidratează corespunzător fiecare zonă (fața sau ochii). Iar pe timpul zilei, inevitabil avem nevoie de protecție solară. Așadar, fiecare produs își are rostul său.

  E foarte important să înțelegem nevoile tenului nostru și să îl tratăm corespunzător, așa că vă invit să aflați și alte informații pe aceeași temă, care v-ar putea interesa:

  3 motive pentru care folosim regulat produse de îngrijire a tenului

  Un minut de frumusețe: ce se întâmplă când nu ne demachiem?

  Exfoliant natural pentru față şi corp – rețetă de preparat acasă

  Sunt curioasă cum vedeți voi toată treaba cu rutina de îngrijire zilnică și care sunt produsele pe care le folosiți zi de zi. Aștept comentarii pe această temă în secțiunea de mai jos.

  Care este rutina voastră de îngrijire a tenului? Corespunde cu lista de mai sus?

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  2 Comments

 • Reply ghelbere elena 27 februarie 2017 at 7:17

  Nu respect mereu acesti pasi. Cu siguranta ma demachiez dimineata si seara si aplic crema, dar restul, nu.

 • Reply Ce nu ne spune nimeni despre curățarea zilnică a tenului | Pagina parfumată 18 ianuarie 2018 at 20:36

  […] părerea mea, tonerul poate fi omis din rutina de îngrijire, când curățarea este respecatată în totalitate. Am renunțat de ceva timp la toner și nu îi […]

 • Leave a Reply