Se încarcă
vivre.ro
 • Îngrijire și frumusețe / Îngrijirea tenului

  3 motive pentru care folosim regulat produse de îngrijire a tenului

  3 motive pentru care folosim regulat produse de îngrijire a tenului

  Răsfoind presa online din ultimele zile, dau peste articolul acesta în care se precizează că Romania se află pe ultimul loc în ceea ce privește îngrijirea pielii.

  Răsfoind presa online din ultimele zile, dau peste articolul acesta în care se precizează că Romania se află pe ultimul loc în ceea ce privește îngrijirea pielii. Rezultatele studiului denotă faptul că pentru femei atât îngrijirea feței, cât și a corpului, nu reprezintă o prioritate.

  „Un lucru dezamagitor”, imi zic in mintea mea. Păi cum, româncele nu se îngrijesc? Se pare ca nu suficient și nu periodic, dacă luăm în considerare faptul că doar 10% dintre ele consideră că este important să aibă grijă de pielea lor. Fetelor, păi nu se poate așa ceva! Înțeleg să nu te machiezi zi de zi (nici eu nu o fac) dar o cremă de față e absolut obligatorie! Înțeleg și faptul că nu întotdeauna ne permite buzunarul, că sunt familii în care nici painea nu ajunge la toți. Dar mă întreb, oare dintre cele 90% de femei care nu se îngrijesc regulat, câte își permit un concediu? Păi și o amărâtă de cremă de ce nu se poate strecura pe lista de cumpărături?

  Iată care sunt motivele principale pentru care e nevoie să adoptăm o rutină zilnică de îngrijire și să ne ținem de ea cu regularitate.

  1. Praful și impuritățile din mediu


  Imaginați-vă că vă pregătiți să ieșiți în oraș și vă curățați pantofii înainte de a pleca la drum. Mergeți la munca, la piață, la plimbare, etc. Când vă întoarceți acasă, va fi încălțămintea la fel de curată ca înainte? Nicidecum. Ei bine, gândiți-vă că praful și murdăria de pe pantofi se așează și pe pielea noastră. La fel cum procedăm cu pantofii, trebuie și pielea curățată pentru a îndepărta toate aceste impurități. În plus, cremele destinate îngrijirii tenului au rolul de a crea un strat protector, care nu permite impurităților să pătrundă în piele.

  2. Efectele negative ale soarelui


  Razele ultraviolete (UV) reprezintă principalul motiv al îmbătrânirii, fiind în proporție de 80% reponsabile de îmbătrânirea pielii. Unele dintre noi facem greșeala să credem că este suficient să ne protejăm pielea atunci când ne expunem la soare pentru un timp mai îndelungat (la bronzat, la piscină, la mare). Am crezut și eu la fel, până de curând, cand m-am convins că nu e de ajuns. Soarele ne afectează zilnic, indiferent de anotimp, indiferent că e vorba de 5 minute sau o jumătate de oră. Pe strada, în autobuz, pe fereastra, printre nori, razele soarelui ne găsesc pretutindeni. Tocmai de aceea, majoritatea cremelor de zi conțin factor de protecție solară (FPS). Tot ce ne rămâne de făcut este doar să găsim produsul potrivit și să îl aplicăm zi de zi, înainte de a ieși din casă.

  Sursa: bilki.bg

  3. Ridurile și înaintarea în vârstă


  Pe lângă factorii externi care cauzează îmbătrânirea (dintre care am menționat deja soarele ca fiind cel mai periculos), să nu excludem inevitabilul proces natural de înaintare în vârstă. Se zice că îmbătrânirea pielii începe încă de la 20 de ani, știai? Iată cum stă treba, mai exact: o dată cu trecerea timpului și înaintarea în vârstă, scade producția de colagen și elastină, substanțe care asigură elasticitatea și fermitatea pielii. Procesul de reînnoire a celulelor moarte durează mai mult decât în tinerețe, de aceea este recomandat să începem folosirea produselor profesionale anti-îmbătrânire. Rolul lor este acela de a stimula producerea naturală a colagenului și de a reda fermitate pielii. Gama Ecollagen, spre exemplu, este creată special pentru a facilita producția ecolagenului și a elastinei.

  _____

  Cu singuranță fiecare dintre noi ne dorim să arătăm tinere și frumoase atât la 30, 45, 60 de ani, cât și mai târziu. Fă astăzi o mică schimbare în modul de a te îngriji, și nu neglija folosirea produselor cosmetice pentru ten. Da, e momentul să le treci pe lista de cumpărături, acolo unde se află și pasta de dinți, deodorantul, șamponul și săpunul.

  Ia spune, tu folosești regulat cosmetice de îngrijire a tenului?

  Just remember

 • Alte articole din aceeași categorie

  No Comments

  Leave a Reply