Se încarcă
vivre.ro
 • Filme, cărți / Pagina Parfumată

  Inspirație de Crăciun: wishlist de filme, cărți și muzică #PaginaHoHoHo

  Seri de iarnă lungi și întunecate, ce ne rămâne de făcut? Ne cuibărim în păturica pufoasă ori în brațele calde ale iubitului și ne bucucrăm de un film sau de o lectură fascinantă. Sau purtăm conversații lungi, acompaniate de muzică bună pe fundal. Nu uităm să luăm aproape ceaiul și ciocolata caldă. Iar în loc de popcorn, vom ține în brațe un bol cu portocale proaspăt curățate, gata să fie savurate.

  Pentru a completa atmosfera așa cum se cuvine, aprindem o lumânare parfumată, sau chiar luminițele decorative, dacă tot e decembrie și se-apropie sărbătorile. Și ca să intrăm în spiritul Crăciunului, vom alege să citim, să vizionăm sau să ascultăm ceva ce ne amintește că it’s the most wonderful time of the year. Dacă te-ai săturat de „Singur acasă” și „Radioul lui Moș Crăciun”, poate că rândurile de mai jos îți vor veni în ajutor.

  Pentru filme, cărți și muzică am creat câte un wishlist, așa că vă zic de pe-acum că încă nu le-am văzut/citit/ascultat pe toate. Majoritatea filmelor de Crăciun pe care le-am vizionat anii trecuți le-am descoperit întâmplător, la TV sau prin cele câteva proiecții la care-am ajuns la cinema. Nici să citesc povestiri cu tema Crăciunului nu mi-am stabilit ca țel, până acum. O să împărtășesc cu voi lista cu dorințe pe care-mi propun să o parcurg în această iarnă, și sper să-mi dezvăluiți și voi puțină inspirație de sezon.


  • A Prince for Christmas (2015). Un prinț plin de șarm al Casei Regale britanice, o căsătorie aranjată și un Crăciun petrecut în State, în compania unei blonde care-i cucerește inima.
  • A Cinderella Christmas (2016). Povestea reinterpretată a Cenușăresei este transpusă în zilele noastre, unde Angie participă la un bal mascat, își întâlnește cavalerul și apoi dispare subit. Va reuși “prințul” să depisteze cui îi aparține pantoful?
  • The Man Who Invented Christmas (2017). Ne relatează istoria care stă în spatele creației lui Charles Dickens, Poveste de Crăciun și ne arată cum a ajuns acestă sărbătoare să fie celebrată așa cum o facem în ziua de astăzi. 
  • The Spirit of Christmas (2015). O femeie de succes, avocat de meserie, un caz ce trebuie rezolvat înainte de Crăciun și întâlnirea misterioasă cu o fantomă, de care se cam îndrăgostește. 
  • Christmas In The Smokies (2015). O femeie ambițioasă încearcă din greu să-și salveze ferma familiei, când fostul ei iubit revine în oraș.
  • A Christmas Star (2016). Noelle este o fetiță care crede că poate face miracole, dar oare chiar o fi adevărat? Filmele despre copii mă binedispun, îmi dau energie și mereu îmi remintesc cât de ingenioși pot fi cei mici.


  Lectura pe care o voi asocia mereu cu Crăciunul este de departe Harry Potter, pentru că în fiecare an mai găseam câte un volum sub brad. Așa că nimic nu poate să concureze cu lumea vrăjitorilor, fascinantă și plină de magie.

  • Fulgi de iubire – John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle
   Ce au în comun o furtună de zapadă iscată în Ajunul Craciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House și un tip învelit in folie de aluminiu? Răspuns: aceste trei povești romantice de Craciun.
  • Un Crăciun de neuitat – Mary Carter, Terri Dulong
   Un Crăciun de neuitat reunește două încântătoare povești de Crăciun, pe alocuri amuzante, în mare parte emoționante, care vă vor transpune în atmosfera magică și irezistibilă a sărbătorilor de iarnă.
  • Un altfel de Crăciun, John Grisham
   Deoarece s-au săturat de reclamele de Crăciun, de febra cumpărăturilor, de decoraţii şi cadouri, de felicitări şi zâmbete mai mult sau mai puţin sincere, dar mai ales de cheltuieli, morocănosul Luther Krank şi simpatica lui soţie, Nora, se hotărăsc să…”sară” peste Crăciun anul acesta şi să-şi cheltuiască economiile pe o croazieră de zece zile în Caraibe.


  Eu cred că mi-am adunat o listă destul de lungă, pe care o voi parcurge în următoarele săptămâni. Voi ce vă propuneți să vizionați, să ascultați și să citiți în acest decembrie?


  Acest articol face parte din ediția specială pentru Crăciun, #PaginaHoHoHo. Voi posta câte un articol nou în fiecare zi, în perioada 1-24 decembrie. Urmărește-mă pe Facebook, pe Instagram, sau abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 • Alte articole din aceeași categorie

  4 Comments

 • Reply Loredana 8 decembrie 2017 at 14:01

  Cred ca sunt frumoase cartile pe care le-ai mentionat! O sa ma uit dupa ele! Te pup!

 • Reply Ioana Ciont 8 decembrie 2017 at 14:08

  Fix în momentul ăsta mă pregătesc să trimit comanda de cărți. Până la urmă le voi cumpăra de pe Libris, că pe Elefant sunt epuizate stocurile momentan 🙂

 • Reply ghelbere elena 23 decembrie 2017 at 9:07

  De vazut filme sau de citit vreo carte nu mai am timp in aceasta perioada, dar colinde ascult.

 • Reply Andreea Chiuaru 23 decembrie 2017 at 22:37

  Super recomandări! Mie îmi atrăseseră atenția și antologia de la Nemira, cu povești clasice de Crăciun și „Zile de Crăciun” a lui Jeanette Winterson. Din păcate, nu m-am organizat la timp ca să le cumpăr și am citit în continuare ce aveam început. Cât despre filme, m-am uitat la „Frumoasa și bestia” (că tare plănuiam de multă vreme) și mi-am propus să termin sezonul doi din „Victoria”.

 • Leave a Reply