Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe

  Un minut de frumusețe: îngrijirea pe timp de iarnă

  Dacă dăm timpul înapoi cu trei zile, e doar o dimineață greoaie de luni, după un weekend prea scurt, ca întotdeauna. Însă această dimineață are ceva în plus: zăpadă. Pe stradă se zăresc șoferi cu mâinile roșii de frig, încercând să curețe mașinile de nea. Trecători fără căciuli, fără mănuși, ce probabil în goana lor matinală n-au realizat că ceva s-a schimbat.

  Trecerea de la toamnă s-a petrecut aproape instant, ca și cum cineva ar fi pornit robinetul și a început să curgă vânt, ninsoare, frig și gheață. Și parcă nu era încă momentul, căci nu mă săturasem de copaci golași, frunze colorate și temperaturi decente. Nu credeam că vom discuta astăzi despre acest subiect, dar se pare că iarna a venit mai repede decât ne așteptam. Așa că m-am gândit la câteva idei despre cum ne îngrijim pe timp de iarnă, pe care le voi așterne în rândurile ce urmează. Ca să nu mai zicem, data viitoare, că ne-a luat pe nepregătite.

  CUM NE ÎNGRIJIM PE TIMP DE IARNĂ?

   Hidratare – cel mai simplu lucru pe care putem să-l facem ca să ne ajutăm organismul este să bem apă. Și totuși, adesea uităm să oferim corpului nostru elementul esențial de care are nevoie. Apoi, nu sunt de neglijat nici cremele sau uleiurile hidratante pentru față și corp, balsamul de buze, crema de mâini. Alternativa simplă și naturală a produselor din comerț: uleiul de cocos.

  • Alimentație corespunzătoare – produsele bogate în Omega 3, precum peștele, stimulează producerea de colagen, vitamina E (avocado și frunze verzi) apără celulele și crește imunitatea, iar vitamina C (citricelele) previne apariția ridurilor și vindecă cicatricile.

  • Suplimente alimentare – acestea au rolul de a aduce un aport suplimentar de multivitamine, minerale și antioxidanți atunci când, din neglijență sau alte motive, nu reușim să asigurăm o alimentație optimă organismului. Un astfel de produs, este pachetul Wellness, care oferă organismului oferă tot ce are nevoie pentru o viaţă mai sănătoasă, mai lungă şi mai fericită.

  • O vizită la salon – nu te-ai fi așteptat să dai peste acest sfat, nu-i așa? Ei bine, o mică schimbare la început de iarnă, ce presupune tăierea vârfurilor degradate și împrospătarea culorii părului, ne va ajuta să începem bătălia împotriva frigului cu un păr îngrijit și sănătos.

  • Exfoliere – vremea uscată și rece poate afecta pielea, aceasta devenind aspră și crăpată deseori. Exfolierea favorizează îndepărtarea celulelor moarte, lăsând în urmă o piele moale și catifelată. Iar partea bună este că nici nu trebuie să cheltuim bănuți pe exfoliante, căci există metode simple de preparare, cu ingrediente pe care toată lumea le are în casă (pont: nu cumva să arunci zațul de cafea, revin curând cu o ”rețetă” și s-ar putea să-ți folosească).

  iarna-2016-colaj

  Sigur că mai sunt și alte trucuri, sfaturi și idei utile, dar am decis să mă rezum la cinci dintre ele. Acestea fiind spuse, vă doresc o iarnă frumoasă tuturor, luminoasă și nu prea geroasă 🙂 Aștept cu drag comentariile voastre: la voi a venit iarna? Cum vă îngrijiți în sezonul rece, care sunt trucurile de frumusețe pe care le aplicați cel mai des?

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply