Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe

  Îngrijirea mâinilor în sezonul rece

  îngrijirea mâinilor pe timp de iarnă

  Citeam de curând într-o revistă despre ce înseamnă să fii model de mâini. Nu m-am gândit niciodată la așa ceva. Dar da, există femei care trăiesc din asta! Mâinile lor impecabile apar în reclame de tot felul și prezintă cele mai noi apariții în materie de bijuterii, ceasuri ori cosmetice. Și să nu credeți că este un lucru ușor, căci să-ți menții mâinile într-o formă desăvârșită cere anumite sacrificii. Cum ar fi, să nu poarte niciodată inele (lasă urme, știm prea bine). Sau să fie mult mai atente la alimentație, deoarece zahărul îngroașă venele și nu dă bine în poză.

  Nouă ni se pot părea puțin duse la extrem aceste reguli stricte care trebuie urmate, însă pentru dânsele, mâinile în sine reprezintă o meserie și o sursă de venit deopotrivă. Însă ce facem noi, femeile de rând, pentru a ne îngriji mâinile? Câtă importanță acordăm acestui aspect, mai ales acum, pe timp de iarnă? Deseori ne trezim cu pielea crăpată, uscată, cu un aspect tern. Vom vedea, în cele ce urmează, ce putem face pentru a îmbunătăți aspectul mâinilor noastre.

  îngrijirea mâinilor pe timp de iarna

  DE CE ESTE IMPORTANTĂ ÎNGRIJIREA MÂINILOR?


  Fără doar și poate, fiecare mână are povestea ei. Mâinile sunt o formă de prezentare în fața celorlalți. Cele ale unui bunic ne povestesc despre viața pe care a dus-o el: poate la țară, cu muncile câmpului și creșterea animalelor. Mâinile unei gospodine ne povestesc despre bulionul pe care l-a făcut zilele trecute și care i-a lăsat o culoare roșiatică pe degete. Vă amintiți când eram copii și fugeam, toamna, la cules de nuci? Iar în următoarea zi, la școală, eram toți cu mâinile maronii de la coaja verde a nucilor. Era o altă poveste, pe care o putea citi oricine ne-ar fi privit cu atenție.

  Însă ce ne facem când povestea pe care o dăm mai departe este: ”spăl vasele în fiecare zi – se vede, nu-i așa?”. Sau ”sunt expertă în curățenie, mi-a crăpat pielea de pe mâini de la câte soluții am folosit”. Pe scurt, aceste detalii ne cam dau de gol. Îmi veți spune, poate, că nu e nicio rușine să ai mâinile lucrate. Dar dacă nu-ți îngrijești corespunzător mâinile, te expui la diverse neplăceri, care pot duce chiar la diverse probleme de sănătate.

  îngrijirea mâinilor pe timp de iarna

  CUM ÎNGRIJIM MÂINILE ȘI PREVENIM ÎMBĂTRÂNIREA?


  1. Hidratarea – Frigul, săpunul, apa, sunt doar câțiva factori care determină uscarea și deshidratarea mâinilor. Primul lucru pe care îl facem atunci când ne simțim mâinile uscate este să aplicăm o cremă hidratantă. Peste zi vom folosi o cremă ușoară, ce se absoarbe rapid în piele, iar noaptea vom aplica o cremă grasă sau uleiuri, pentru o hidratare intensă.

  2. Protejarea – Pe timp de iarnă, principalul inamic al nostru e frigul. Așa că vom lua mănușile cu noi de fiecare dată când ieșim din casa. Apoi, vom folosi mănuși protectoare ori de câte ori lucrăm prin grădină sau prin casă și avem de-a face cu soluții toxice (detergenți, vopsea, etc.).

  3. Manichiura – Cuticulele și unghiile ciobite pot evidenția și mai tare aspectul neîngrijit al mâinilor. Când oja începe să se ciobească, cel mai bine ar fi să o îndepărtăm imediat, să curățăm unghiile și să le tăiem dacă e cazul. Iar când nu purtăm unghiile vopsite, vom aplica un strat de top-coat sau întăritor, pentru a preveni ruperea și degradarea lor. Nu uităm nici de cuticule, pe care nu le vom tăia cu forfecuța, ci le vom împinge ușor folosind un bețișor din bambus.

  îngrijirea mâinilor pe timp de iarna

  ________

  Deși mâinile sunt partea cea mai folosită a corpului, ele ajung deseori să fie cele mai neglijate. Le expunem (conștient ori ba) la tot felul de factori externi și astfel ajung să îmbătrânească mai repede decât restul organismului. Ați întâlnit vreodată femei care par mult mai tinere decât vârsta lor reală, dar pe care să le dea mâinile de gol, trădând adevărata vârstă?

  Aplicarea ideilor de mai sus poate dura câteva minute pe zi, însă astfel ne vom menține mâinile tinere, hidratate, proaspete și catifelate!

  Mi-ar plăcea să aflu și opiniile voastre pe această temă:

  • Cum îți îngrijești mâinile pe timp de iarnă? Le neglijezi câteodată?
  • Ce poveste transmit mâinile tale?

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  3 Comments

 • Reply Teodora 5 ianuarie 2017 at 21:44

  Sunt mega atenta la maini, mai ales ca aici, boala de piele s-a manifestat cel mai urat. Spal vasele si fac curatenie doar cu manusi de cauciuc si daca nu le am, atunci nu ma ating de nimic. Am o crema de maini in geanta, una la serviciu si una acasa 😀

  • Reply Ioana Ciont 5 ianuarie 2017 at 21:53

   Teodora, nici nu ştii cât mă bucur să citesc asta! Ar trebui să luăm cu toții exemplu de la tine 🙂

 • Reply ghelbere elena 22 aprilie 2017 at 9:58

  Am grija de mainile mele dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.

 • Leave a Reply