Pornesc de acasă, într-o bună zi, cu buzele vopsite într-un roșu puternic. Ajung la Sephora, văd pe raft niște rujuri care îmi atrag atenția. Aș vrea să le încerc, așa că cer puțin demachiat cu care să șterg rujul pe care îl port deja. Subliniez că e ultra rezistent, ca să fie clar că am nevoie de ceva mai puternic pentru demachiere. Ce credeți că primesc? Apă micelară 🙂

Încerc insistent, dar rujul meu nici nu se clintește. O fie el bun, dar chiar așa? În cele din urmă mi se aduce un soi de ulei, cu care reușesc, cât de cât, să-l dau jos. 


Ne dorim produse excelente, care să reziste întreaga zi: ruj, rimel, tuș, fard, și lista poate continua. Le găsim, le folosim, iar acestea nu se clintesc din loc ore în șir, de dimineața până seara. Dar trebuie să ne și demachiem, la finalul zilei. Așadar, cum procedăm pentru ca îndepărtarea machiajului rezistent să fie un proces simplu și rapid?

demachierea machiajului rezistent

Îndepărtarea machiajului ultra rezistent


În primul rând, apa micelară sau laptele demachiant obișnuit nu ne sunt de niciun folos. Nici apa, nici săpunul, nici gelul de curățare a tenului. Ne chinuim degeaba și insistând riscăm să agresăm pielea. Ele sunt destinate machiajului de zi cu zi, dar formulele ultra rezistente au nevoie de tratament special.

Un demachiant pe bază de ulei ne scoate din încurcătură. Uleiul descompune proprietățile unui produs rezistent la apă/transfer, facilitând îndepărtarea acestuia. Atenție însă, uleiul se aplică doar pe zona target (ochi, buze) și nu pe toată fața. Pentru restul tenului vom folosi demachiantul obișnuit.

Ce fel de uleiuri folosim?


Cea mai simplă soluție este să folosim un uleiul natural. Cele mai potrivite sunt uleiul de măsline sau uleiul de cocos. În videoclipul de mai jos putem vedea, pas cu pas, cum se aplică și cât de eficient acționează.

Din comerț, putem alege un demachiant pentru machiajul rezistent sau un demachiant în două faze, care este la fel de eficient. Preferatul meu este demachiantul bifazic The One de la Oriflame. Aplic o cantitate mică de produs pe discheta demachiantă și curăț din câteva mișcări tușul, rimelul, rujul, fără a fi nevoie să insist. Produsul e delicat, foarte blând cu tenul, alunecă ușor și mi se pare potrivit pentru zona ochilor, care e mai sensibilă.

demachiant pentru indepartarea machiajului ultra rezistent

Acum e rândul vostru: cum vă înțelegeți cu produsele ultra rezistente de machiaj? Aveți probleme la demachiere? Ce fel de produse folosiți? Aștept să îmi povestiți experiențele voastre, în secțiunea de comentarii.

2 Comments

Îndepărtarea machiajului ultra rezistent în doar câteva secunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *