Se încarcă
vivre.ro
 • Idei de cadouri / Inspirație

  Idei inedite de împachetare a cadourilor

  După ce ne-am agitat cu achiziționatul, acum a venit timpul să le și împachetăm! Vorbim despre cadouri, desigur, căci aceasta este subiectul de discuție cam peste tot.

  Dacă și voi v-ați săturat de clasica punguță de cadou, atunci sunteți în locul potrivit. Veți găsi, mai jos, câteva modalități inedite de a împacheta darul de Crăciun. Promit, cadourile voastre vor arăta atât de bine, încât cei care le primesc vor fi impresionați! Așa că să nu vă speriați dacă oamenii vor începe să fotografieze sau vor avea rețineri să deschidă cadoul. Asta se întâmplă când nu vor să strice decorul realizat cu atâta măiestrie 😀

  1. BANDA ADEZIVĂ DECORATIVĂ


  impachetare cadouri banda adeziva decorativa

  O cunoaștem cu toții, este asemănătoare cu scotch-ul, dar mult mai… aspectuoasă! Banda adezivă o putem folosi pentru a crea modele deosebite, precum cele din imagini. În caz că vă întrebați pe unde se găsește de cumpărat, știu sigur că am văzut-o în magazinele Cărturești și DM.

  2. ELEGANȚA RUSTICĂ


  impachetare cadouri eleganta rustica

  Cadouri împachetate în hârtie specială sau hârtie kraft, decorată cu sfoară și crenguțe de brad. Deloc dificil de realizat, dar cu un aspect ce nu va trece neobservat. Unde găsim crenguțele de brad? Dacă nu suntem deja posesorii unui brad natural, atunci le putem căuta prin parc, pe la piață, prin florării.

  3. ASPECT DE HARTĂ


  impachetare cadouri forma de harta

  Cadoul perfect împachetat pentru oamenii aventurieri, pasionați de călătorii. Avem nevoie doar de o hartă veche sau pagini dintr-un atlas și sfoară/panglică, iar cadoul e gata de oferit!

  4. STICKERE APLICATE


  impachetare cadouri stickere de lipit

  Pentru a nu încărca prea mult decorul, vom folosi hârtie kraft, albă sau colorată, însă într-o singură culoare. Stickerele vor da aspectul final al cadoului, iar aici va trebui să ne folosim imaginația! Putem recurge la modele cu reni, steluțe, fulgi, sau orice altceva în ton cu atmosfera de sărbătoare.

  5. MUSICAL


  impachetare cadouri hartie muzicala

  Pregătiți un cadou cuiva care e pasionat de muzică, studiază vreun instrument sau cântă în corul bisericii? Această împachetare i se va potrivi de minune! Pentru a realiza un astfel de ambalaj, avem nevoie de hârtie imprimată cu motive muzicale (portativ) + o fundă sau o sfoară. Voilà!

  6. MAȘINUȚA ȘI BRĂDUȚUL


  impachetare-cadouri-masina-si-bradut

  Evident că nu tuturor o să ne iasă! Dar cu puțin talent la desenat se poate realiza un astfel de decor, care sigur va fi remarcat.

  7. CLASICA FUNDIȚĂ


  impachetare cadouri cu fundita

  Fie că folosim o hârtie de împachetat cu modele tematice, fie că folosim o hârtie albă simplă, fundița clasică este o soluție perfectă și rapidă de decorare a cadoului. Avem nevoie doar de o panglică suficient de lungă cât să putem crea o fundă frumoasă. Iar pentru cei nepricepuți sau grăbiți, există și varianta mai scurtă: funda cu adeziv. Se cumpără, se lipsește, și gata!

  8. HÂRTIA DE ZIAR


  impachetare cadouri cu hartie de ziar

  Este o modalitate simplă și amuzantă de împachetare a cadoului. Potrivită pentru cineva care urmărește toate știrile și e mereu la curent cu tot ce se întâmplă în lume.


  Am găsit și online câteva dintre accesoriile necesare pentru a împacheta cadouri într-un mod senzațional:
  1 – hârtie de împachetat
  2 – fundă verde
  3 – accesoriu pentru împachetat
  4 – rolă panglică – diverse dimensiuni și modele
  5 – kit pentru împachetat
  6 – rolă panglică 24m
  7 – set panglici din cauciuc
  8 – set 4 panglici x 20m și 18 funde pentru cadou

  ***

  Modelele de împachetare prezentate în acest articol mi s-au părut cele mai simple de realizat, dar și de efect. Oricine ar fi încântat să primească un cadou atât de frumos decorat, nu credeți? Dar să nu uităm, chiar dacă unii îl considerăm un detaliu minor, împachetarea darului este, la urma urmei, o dovadă clară de afecțiune. Dacă nu ne-ar păsa, nu ne-am bate capul. Corect? 🙂

  Aștept părerile voastre: cum împachetați cadourile pentru cei dragi? 


  Sursa foto: Pinterest

  Articolul de mai sus conține link-uri afiliate. Dacă faci cumpărături online accesând aceste link-uri susții munca autorului, precum și existența acestui blog. Iar eu voi fi recunoscătoare și în continuare dedicată în crearea de conținut autentic.

 • Alte articole din aceeași categorie

  5 Comments

 • Reply Mykt 2 octombrie 2017 at 13:03

  Unde pot gasii hartie de aceea ?si parfumata

  • Reply Ioana Ciont 2 octombrie 2017 at 13:25

   Nu știu sigur la care dintre ele te referi, dar majoritatea hârtiilor de împachetat se găsesc la papetării, sau în magazine de profil precum IPB sau Cărturești.

 • Reply Oana 10 decembrie 2017 at 23:56

  Impresionant..multe idei utile !!

  • Reply Ioana Ciont 11 decembrie 2017 at 7:40

   Mulțumesc, sper să fie de folos <3

 • Reply Cadouri de Secret Santa când ai buget fix și ești în pană de idei | Pagina parfumată 5 decembrie 2018 at 11:38

  […] de soluții pentru împachetare fără costuri suplimentare, vă puteți inspira din articolul Idei inedite de împachetare a cadourilor. Acolo veți găsi mai multe sugestii ce folosesc materiale pe care le avem cu toții la […]

 • Leave a Reply