Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe

  Greșeli de frumusețe pe care le facem iarna

  ”Iarna nu-i ca vara”, știm cu toții vorba din popor! Cum anul a început cu mult frig și temperaturi scăzute, orice greșeli de frumusețe ne pot pune în pericol sănătatea și starea de bine. În rândurile ce urmează veți găsi cele mai importante aspecte ce trebuie evitate, cu precădere în sezonul rece. Să vedem care sunt acestea, ca să știm cum să ne ferim de ele.

  1. Aplicarea fondului de ten pe pielea uscată

  Oricât ar fi ele de scumpe, miraculoase și cu formule inovatoare, nici cele mai grozave fonduri de ten nu vor putea ascunde o piele uscată, strânsă și aspră. Pentru a menține tenul hidratat, îl vom exfolia în mod regulat. Apoi vom avea grijă să folosim zilnic o cremă intensiv hidratantă, atât de zi cât și de noapte.

  2. Balsamul de buze nepotrivit

  Nu e niciun secret că buzele sunt expuse condițiilor aprige de frig și vânt pe timp de iarnă. Tind să devină mai crăpate și deteriorate. Iar pentru a le trata  așa cum se cuvine, primul lucru care ne trece prin minte este să aplicăm un balsam de buze. Mare atenție, însă, căci nu se potrivește chiar orice în situația dată. Avem nevoie de un produs care are textura vâscoasă și nu cleioasă. Ingredientele din compoziția acestuia vor umple crăpăturile buzelor și vor accelera vindecarea lor.

  3. Soarele și protecția solară

  Pielea noastră absoarbe razele soarelui și în timpul iernii, așa că vom asigura mereu protecția necesară în acest sens. Astfel că, în fiecare dimineață, vom aplica și o cremă/loțiune cu factor de protecție. Tot ce facem, de fapt, este să ne menținem tinere mai mult timp. Folosită cu regularitate, protecția solară previne îmbătrânirea, dar și apariția cancerului de piele.

  4. Neglijarea mâinilor

  Mâinile sunt și ele expuse direct frigului, vântului, umezelii sau zăpezii. Am scris un articol întreg despre îngrijirea mâinilor, pe care îl puteți găsi aici. Dacă ar fi să fac un rezumat, aș spune doar: nu vom mai uita mănușile acasă iarna aceasta, plus hidratare intensă. Restul citiți voi acolo.

  5. Fără căciulă pe cap

  Nu degeaba ne zicea mama, când eram copii, să ne punem căciula pe cap ori de câte ori ieșim afară. Mai devreme sau mai târziu, tot la vorbele mamei ajungem! Dar ce ne facem cu părul care devine un coșmar de cele mai multe ori când purtăm căciulă? Noroc cu internetul, căci am dat peste un truc tare simpatic: zice că, înainte să ne punem fesul, ar fi bine să realizăm o cărare ”temporară” în direcția total opusă față de cum purtăm cărarea de obicei. Astfel că, atunci când purtăm cărarea pe partea stângă, adunăm tot părul pe stânga direct peste cărare și punem căciula peste el. Când vom elibera pletele, vom forma la loc cărarea inițială și așa păstrăm volum părului și evităm aspectul neplăcut.

  _____

  Dacă tot vorbim despre greșeli de frumusețe pe care le facem iarna, voi cum stați la acest aspect? Nu uitați să îmi scrieți în căsuța de comentarii despre cum vă îngrijiți zilele astea. Cum faceți față iernii, cum vă păstrați energia, frumusețea, sănătatea în acest sezon?

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  2 Comments

 • Reply imprimanta etichete 22 noiembrie 2017 at 14:10

  foarte utile si importante sfaturile regasite in articol. multumim!

 • Reply Amy 23 noiembrie 2017 at 12:47

  Nu stiam de trucul cu caciula, dar e foarte interesant. Eu chiar am o problema cu asta, pentru ca parul meu este moale si destul de rar, asa ca se pleosteste imediat. 😀

 • Leave a Reply