Se încarcă
vivre.ro
 • Îngrijire și frumusețe

  Exfoliant natural pentru față şi corp – rețetă de preparat acasă

  De ceva vreme am devenit tot mai pasionată de prepararea în casă a produselor cosmetice. Să ne înțelegem, sunt produse din comerț pe care odată ce le-am găsit nu cred că m-aş putea despărți de ele, însă atunci când realizez ceva cu propriile mele mânuțe, parcă satisfacția e mult mai mare. În plus, dacă punem la socoteală şi implicațiile financiare, unele produse pot fi realizate la prețuri mult mai reduse, economisind astfel câțiva bănuți. Şi cum vrem să fim şi frumoase, şi îngrijite, şi cu bani în buzunar, apelăm la soluțiile naturale. Mai mult, nu vom folosi niciun fel de ingrediente dubioase, precum cele găsite, deseori, pe ambalajul produselor din magazin.

  Rețeta de astăzi e prima care o scriu aici, pe blog. Se realizează rapid, extrem de ușor, și are la bază doar trei ingrediente. Vorbim, așadar, despre un exfoliant natural, ce poate fi utilizat atât pentru față cât şi pentru corp. Are o textură fină, aerată, iar la cât de bine miroase îți vine mai degrabă să îl mănânci!

  exfoliant-natural-cu-cafea-miere-si-unt-de-cocos-1
  ingrediente

  • Ulei de cocos – beneficiile acestui „ingredient minune” sunt bine cunoscute, iar dacă m-ar întreba cineva aş putea spune, fără să exagerez, că un borcan cu ulei de cocos e o adevărată comoară la casa omului. Hidratează intens pielea uscată, oferindu-i un aspect atât de mătăsos, încât nicio cremă de corp folosită vreodată nu va avea acelaşi efect.
  • Miere de albine – după cum bine ştim, mierea este un produs antibacterian, ce poate fi folosit pentru tratarea a diverși viruși. De asemenea, are proprietăți energizante, antiinflamatorii, și conține multe substanțe minerale, vitamine, acizi organici.
  • Zaț de cafea – un aliat puternic în lupta împotriva celulitei, care energizează pielea și elimină celulele moarte. Dar mai mult decât atât, ideea de cafea într-un produs cosmetic mi se pare foarte atractivă, mai ales datorită mirosului său specific – iubitorii de cafea pot să înțeleagă cum stă treaba 🙂

  Tot ce avem de făcut este să amestecăm împreună cele trei ingrediente, în cantități egale (eu am adăugat câte o lingură din fiecare). Atenție, untul de cocos trebuie să fie în stare solidă și nu topit, altfel amestecul va fi prea lichid pentru folosire.

  exfoliant-natural-cu-cafea-miere-si-unt-de-cocos-3

  mod-de-utilizare

  Exfoliantul poate fi folosit pentru față și corp, având efect de eliminare a celulelor moarte, hidratare, sau chiar și de reducere a celulitei atunci când este aplicat cu regularitate, datorită zațului de cafea. De asemenea, untul de cocos hrănește foarte bine pielea, astfel că n-am simțit nevoia după duș să mai aplic 0 altă cremă hidratantă.

  Se poate ține la frigider pentru câteva zile, însă nu e recomandat să-l păstrăm pentru o perioadă îndelungată. Asta din cauza faptului că nu conține niciun fel de conservanți, iar preparatul poate dezvolta bacterii în timp. Așa că, cel mai bine ar fi să îl preparăm de fiecare dată când avem nevoie, căci e atât de simplu!


  După cum spuneam, aceasta e prima rețetă pe care o postez aici pe blog. Mi-am dorit să împărtășesc experiența personală, mai ales că sunt atât de încântată de rezultat! Mă topesc după toate cele trei ingrediente, iar marele avantaj este că putem să o preparăm oricând, din ingrediente care ne sunt mereu la îndemână.

  Cum ți se pare această rețetă, te tentează ori ba? Mai mult, ai încercat vreodată cafeaua pe post de exfoliant? Aștept părerile tale în secțiunea de comentarii.

  Just remember

 • Alte articole din aceeași categorie

  1 Comment

 • Reply În ce ordine aplicăm produsele de îngrijire a tenului? | Pagina parfumată 29 martie 2017 at 7:23

  […] Exfoliant natural pentru față şi corp – rețetă de preparat acasă […]

 • Leave a Reply