Se încarcă
 • Relaxare și timp liber

  De ce ne plac revistele pentru femei?

  Când eram mică, răsfoiam cataloagele Neckermann din scoarță-n scoarță, oprindu-mi privirea chiar și la paginile cu mobilă de bucătărie. Rar de tot mai apăreau prin casă ediții ale revistelor Practic în bucătărie sau Ioana. Mă simțeam atât de atrasă de pagini lucioase și miros de hârtie tipărită, încât citeam orice, de la rețete culinare până la articole de grădinărit, tricotat sau cele pe tema ”mama și copilul”.

  Mai apoi am dat peste revistele de adolescenți, urmând o perioada de Cool girl și Bravo girl, postere pe toți pereții și teste menite să dezvăluie tinerelor cititoare cât sunt de populare la școală 😀 (putem face aici o scurtă pauză de râs puternic, cu gândul la cât eram de mici și naive atunci? Mulțumesc!).

  Iar acum, lună de lună, revistele pentru femei îmi fac cu ochiul ori de câte ori trec pe lângă un chioșc de ziare. Și nu spun că toate femeile sunt fascinate de ele, dar pun pariu că nu este femeie care să nu fi răsfoit măcar o dată o asemenea revistă! Fie că vorbim despre modă, beauty sau lifestyle, revistele pentru femei dau startul trendurilor în fiecare sezon, aducându-ne ultimele noutăți.  Însă ne-am întrebat vreodată care e rostul lor în viața unei simple cititoare? În ce măsură ne influențează stilul personal, modul de viață, percepția noastră asupra modei (și nu numai)?

  reviste_poster

  Impactul vizual


  Fără doar și poate, primul lucru pe care îl observăm la reviste sunt fotografiile. De multe ori, nici nu citesc textele la prima răsfoire, ci mă uit doar la imagini. Apoi o iau de la capăt, pe îndelete, cu lectura. Sigur că un impact vizual extrem de puternic ne poate face să ne dorim un anumit produs, o anumită ținută, sau o anume destinație de vacanță. Însă nu trebuie să ne lăsăm duse de val, iar cât timp decizia de-a achiziționa ceva pe baza unei recomandări din revistă este una cumpătată și bine analizată, nu e nimic rău în asta.

  Accesul la informație


  Pe lângă internet și televizor, care mai sunt astăzi mijloacele de acces la informație? Revistele și ziarele reprezintă un pilon important în informarea publicului. Articolele din reviste sunt, de regulă, mai bine documentate și privite mai în adâncime, comparativ cu alte surse de informație. Ca să nu mai zicem că sunt ușor de purtat, accesibile în situații unde tehnologia reprezintă un mic obstacol. Spre exemplu, în avion nu avem internet, dar pe parcursul călătoriei ne putem delecta liniștite cu o revistă. Sau la piscină, ar fi cam păcat să scăpăm apă pe telefon, însă dacă se udă revista nu e chiar așa mare paguba, căci poate fi ușor înlocuită.

  Inspirația stilistică


  Nu de puține ori ne-am trezit decupând ținute, sau măcar scanându-le în gând cu intenția de-a le adapta stilului nostru vestimentar. Da, revistele vin cu cele mai noi trenduri ale fiecărui sezon și idei de adaptare a garderobei de la un anotimp la altul. Nici partea de beauty nu este de neglijat. Aici vom găsi sugestii de parfumuri, lansări de produse și tutoriale prețioase, pe înțelesul tuturor. Din nou, nu înseamnă că vom da fuga în magazin să le cumpărăm pe toate la rând.

  Un alt aspect ce merită menționat este că inspirația nu o găsim întotdeauna, așa cum ne-am aștepta. Nu tot ce vedem se potrivește și se pliază stilului nostru. Mai mult, vom găsi produse de lux, piese vestimentare din care, poate, nu ne-am permite nici măcar un nasture 🙂 . Ei bine, în situația dată ori continuăm să visăm, fără să facem o gaură enormă în buget, ori întoarcem pagina și mergem mai departe cu binecunoscuta întrebare retorică: cine ar da atâția bani pe asta?

  Motivația și starea de bine


  Revistele sunt concepute în așa fel încât să își facă cititoarea să se simtă bine, hotărâtă și stăpână pe viața ei. Ce dacă trebuie să pierzi 10 kg? Ia de-aici o dietă, e floare la ureche! Te-ai despărțit de iubit? Poftim, 10 trucuri care te vor face să treci peste!

  În realitate, lucrurile nu sunt chiar așa de simple, însă pentru câteva minute, cât suntem cu nasul între paginile lucioase și ispititoare, avem senzația că totul e bine, că putem orice, că tocmai am găsit următoarea destinație de vacanță sau cadoul de Crăciun pentru cea mai bună prietenă.

  reviste_2

  ***

  La final, putem spune că revistele sunt o sursă de informație și de inspirație, ce ne motivează și ne fac să ne simțim bine. Însă nu trebuie să ne lăsăm copleșite de perfecțiunea lor, căci suntem fete istețe! Vom analiza, vom transforma, vom personaliza, vom aplica doar ceea ce ni se potrivește și ne caracterizează.

  Sunt curioasă, voi ce reviste citiți? Ce vă inspiră, cum procedați cu sfaturile și ideile pe care le găsiți?


  Foto credit: Unsplash (Bino Storyteller, Giulia Bertelli, Delfi de la Rua)

 • S-ar putea să-ți placă

  1 Comment

 • Reply Sfaturi de beauty pe care mi-ar fi plăcut să le știu în adolescență | Pagina parfumată 1 noiembrie 2017 at 8:18

  […] atât de multe ca acum. Alte mijloace de informare? Mai citeam reviste, după cum vă povesteam într-un articol anterior, dar nici acolo nu găseam întotdeauna informații utile. Mi-ar fi plăcut să găsesc tutoriale, […]

 • Leave a Reply