Se încarcă
 • Arome de weekend

  Arome de weekend #5: Verde crud, culoarea anului 2017

  culoarea anului 2017 greenery verde crud

  Arome de weekend este o rubrică destinată frumosului, care vine în acele două zile ale săptămânii când ne amintim să respirăm. Scopul articolelor este să încheiem săptămâna într-o notă pozitivă, cu multă inspirație, idei, sentimente, culori și trăiri. Așa că te invit să faci o pauză de la tot ceea ce te macină, să privești în jur și să găsești ceva ce te inspiră!  Iar până una-alta, îți las și eu câteva sugestii.

  ________

  Nuanța de verde crud, numită greenery, a fost desemnată culoarea anului 2017. Mă întreb și vă întreb: cum ne inspiră pe noi această decizie? Ar trebui să o luăm în seamă, să adoptăm această culoare în stilul nostru de viață? La urma urmei, are vreo importanță?

  culoarea anului 2017 greenery verde crud

  DE CE GREENERY?


  Conform celor de la Pantone, culoarea anului 2017 reprezintă simbolul unui nou început. Greenery este combinația dintre verde și galben care invocă prospețime și verdeață. Verdele crud ne amintește de întâile zile ale primăverii, când natura revine la viață, lăsând în urmă tot ce e cenușiu și lipsit de culoare. Ne îmbie să ne reconectăm cu natura, să ne aventurăm la plimbări și activități în aer liber.

  PANTONE: ”Cu cât sunt mai scufundați în viața modernă, cu atât mai tare oamenii dezvoltă o sete interioară de a se învălui în frumusețea fizică și unitatea înnăscută a lumii naturale.”

  culoarea anului 2017 greenery verde crud

  DETALIILE CARE FAC DIFERENȚA


  Mi se pare fascinant modul în care compania Pantone desemnează culoarea reprezentativă pentru fiecare an în parte. Alegerea nu este deloc una simplă, ci în spate există un adevărat proces, complex și bine structurat. Primul pas începe cu experții în culoare de la Pantone: ei cercetează și caută nuanțe folosite pe tot globul, în domenii precum în modă, media sau divertisment. De îndată ce căutarea ia sfârșit, experții își expun descoperirile într-o ședință secretă două zile. Culoarea finală se alege în urma unor lungi dezbateri, unde se iau în considerare mai multe criterii decisive.

  E extrem de important ca nuanța câștigătoare să vină cu o poveste, să aibă o simbolistică puternică, să fie în rezonanță cu oamenii din întreaga lume. Culoarea anului reprezintă, dacă vreți, ceea ce se întâmplă la nivel mondial în anul curent. Definește spiritul întregului glob la nivel de cultură, atitudine, emoții. Alegerea finală trebuie să fie potrivită atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Se va ține cont, de asemenea, să fie ușor de integrat în diferite industrii precum designul interior, fashion sau beauty.

   CE FACEM NOI CU VERDELE ĂSTA?


  Depinde de fiecare. Nu spune nimeni să ne îmbrăcăm în verde din cap până în picioare. Deși sunt cazuri, poate puțin duse la extrem (vedeți aici), dar ce contează? În primul rând, cred ar trebui să ne punem întrebarea: ce stare îmi creează această culoare, cum mă face să mă simt? Din momentul când găsim răspunsul, e lesne de stabilit o direcție.

  Părerea mea? Îmi place verdele, iubesc natura și abia aștept primăvara! Iar până atunci, de ce să nu mă înconjor de nuanțe verzui care să mă înveselească? De ce să nu profit de aceste momente, pentru a crea o stare de bine, o atmosferă destinsă ce mă duce cu gândul la livada cu pomi înmuguriți?

  Însă nu toată lumea trebuie să gândească la fel, tocmai ce aceea sunt curioasă să aflu și alte păreri. Împărtășiți-mi gândurile voastre folosind căsuța de comentarii:

  Cum vi se pare culoarea anului 2017? Credeți că își va face loc în stilul vostru de viață, ori ba?

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  1 Comment

 • Reply ghelbere elena 17 martie 2017 at 11:31

  Imi place verdele si am multe piese de aceasta culoare in garderoba mea. Port de cand ma stiu inute in nuantele care imi plac si imi vin bine.

 • Leave a Reply