Se încarcă
vivre.ro
 • Îngrijire și frumusețe

  Cu ce înlocuim fardul de obraz? Trucuri pentru un machiaj excelent

  Nu sunt vreun expert în înfrumusețare, iar când vine vorba despre machiaj mă descurc binișor, zic eu, cu produsele de bază: fond de ten/BB cream, pudră, rimel, tuș, ruj, și toate cele. Nici vorba de contouring, blending sau alte nebunii, ci mai degrabă merg pe ideea keep it simple. Așa se face că nici măcar un machiaj mai sofisticat al ochilor, ce presupune mai mult de 2 culori, n-o să-mi iasă din prima.

  keep it simple!

  Bun, acestea fiind spuse, acum pot să trec la subiect: mă aflam în vacanță, în fața oglinzii, cu un număr redus de produse cosmetice (că deh, m-am încăpățânat cu tupeu să-mi înghesui toate cele necesare pentru plecare într-un bagaj mare de mână 😀 ). Așadar, aveam alături un fond de ten, un tuș, un rimel și ruj. Toate bune și frumose, dar după ce întind fondul de ten cu un burețel, imi dau seama că arăt puțin cam palidă, căci fața mea era lipsită de vitalitate. De simțit, mă simțeam foarte bine. Poate nițel obosită după o zi întreagă de vizitat orașul, dar în rest, mă simțeam excelent. Ok, zic acum, ce-i de făcut? Puțină roșeață în obrăjori n-ar strica, dar nici pomenire de fard de obraz prin apropiere! Căci da, printre produsele mele de bază nu se numără și blushul.

  Cum folosim rujul ca fard de obraz

  Și astfel îmi vine ideea să improvizez puțin: ce-ar fi să folosesc rujul de buze pe post de fard de obraz? Ce crezi, a mers? Păi clar a funcționat, alfel nu citeai aceste rânduri! Este foarte simplu și te scoate din bucluc atunci când te aștepți mai puțin. Așadar, voi descrie pas cu pas modul în care am procedat.

  1. După aplicarea fondului de ten, tamponăm ușor zona pomeților cu puțin ruj. Formăm o linie, pornind din partea exterioară a feței (undeva la mijlocul distanței dintre tâmplă și ureche) și înaintăm încet spre mijlocul obrazului. Atenție, nu este o mișcare de ”trecere” a rujului ca atunci când îl aplicăm pe buze, ci doar o tamponare ușoară pe piele. Vrem ceva discret, totuși, nu să arătăm de parcă nu știm cum să folosim un ruj!

  lipstick_blush_step1

  2. Cu ajutorul unui burete de machiaj, estompăm culoarea prin tamponări succesive, astfel încât să obținem efectul dorit. Dacă ți se pare că nuanța pomeților este prea puternică, mai poți adauga pe burete puțin fond de ten, astfel încât culorile să se îmbine armonios și rezultatul final să pară simplu și natural, nicidecum artificial sau extrem de pronunțat. La final, pentru fixarea machiajului, aplicăm pudra.

  lipstick_blush_step2

  Putem folosi orice tip de ruj?

  Am făcut câteva experimente folosind rujuri mate de toate tipurile – batoane, lichide sau cremoase. Exclus rujurile sidefate, deoarece vom străluci ca un pom de Crăciun și nu ne dorim așa ceva. Cât despre nuanțele folosite, am preferat culori care se apropie cât mai tare de nuanța fardului de obraz: roz piersică, fucsia, roz coral.

  Iată și rezultatul final din acea seară de vacanță:

  after_results

  CONCLUZII

  Folosirea rujului pe post de fard de obraz este o metodă rapidă de-a da puțină culoare pomeților atunci când nu avem la dispoziție un fard de obraz. Nu sugerez să-l folosim constant, până la urmă fiecare produs își are locul lui și este destinat unui anumit tip de îngrijire. Dar, zic eu, nu e de neglijat această posibiliate pentru ”situațiile de urgență”. După puțină documentare, se pare că e o tehnică destul de cunoscută printre fashioniste. Nu-mi amintesc să fi văzut sau citit pe undeva despre asta înainte, dar acum că am încercat-o pe pielea mea, știu sigur că e un truc extrem de util.

  Dar tu, ai folosit vreodată rujul în acest fel? Poate că prietenele tale ar aprecia această informație, distribuie articolul să vadă și ele!

 • Alte articole din aceeași categorie

  No Comments

  Leave a Reply