Se încarcă
vivre.ro
 • Home & Deco / Inspirație

  De urmărit pe Instagram: 10 conturi pentru casă & design interior

  Mă inspir din fotografii, reviste, videoclipuri și tot ce reușește să-mi încânte privirea. Conținutul vizual îmi atrage atenția cel mai tare. Așa se face că Instagram a devenit platforma care îmi dă o stare de bine și unde îmi găsesc cel mai des inspirația. 

  Dacă sunteți și voi ca mine, poate petreceți câteva minute pe zi admirând imaginile postate de utilizatori pe această platformă. Zilele astea m-am surprins reacționând tot mai des la fotografiile despre interioare și amenajarea casei. Apoi m-am gândit așa: dacă s-a lăsat frigul și petrecem mai mult timp în casă, poate chiar ne dorim să decorăm locuința mai cozy, în ton cu sezon rece. Motiv pentru care m-am decis să vă arăt câteva conturi faine de Instagram, care înfățișează interioare deosebite și pline de farmec. Sper să vă placă.

  10 conturi de Instagram pentru casă & design interior

  1. @apartmenttherapy

  În caz că nu cunoașteți deja site-ul cu același nume, trebuie să știți că Apartment Therapy adună idei practice de amenajare a caselor și a apartamentelor, ușor de implementat și accesibile tuturor. De la cum să-ți îmbunătățești aspectul unui apartament închiriat până la exemple de flori care se potrivesc în spații întunecate, le ei pe site găsești orice ai nevoie pentru casă și grădină. Nu e de mirare că și contul de Instagram se face remarcat și reprezintă o sursă constantă de inspirație și idei.


  2. @deer.home

  Pe Paulina Jamborowicz o urmăresc de ceva timp, am descoperit-o cu vreo 2 ani în urmă când avea doar câteva mii de urmăritori. Astăzi, contul ei ajunge la aproape 200 de mii de followers. Îmi plac mult fotografiile ei cu tonuri neutre, atmosfera caldă care o inspiră și cafeaua nelipsită din peisaj 🙂


  3. @homepolish

  Homepolish este o companie internațională de design interior, iar contul lor de Instagram a adunat aproape 2 milioane de urmăritori. Aici găsești cu siguranță inspirație, pentru că interioarele lor abordează o diversitate de stiluri, de la fresh, modern, minimalist, clasic, industrial. Iar descrierile lor dau sare și piper imaginilor superbe pe care le postează. Ca de pildă, postarea de mai jos ↓


  4. @diyplaybook

  Două fete care-mi sunt tare simpatice și pe care le urmăresc cu interes au dat naștere proiectului DIY Playbook. Ele au un stil aparte de a aborda temele de design interior, cu exemple din propriile locuințe și cu idei creative, care îți dau curaj să încerci și tu acasă. Când le-am descoperit blogul am petrecut ore în șir citind și admirând poze, iar contul de Instagram e o adevărată relaxare să-l urmărești.


  5. @thejungalow

  Poate cunoașteți brandul și magazinul online Jungalow, care prezintă piese colorate, ieșite din comun, ce te imbie să-ți faci curaj și să dai un plus de accent casei tale. Contul lor de Instagram înfățișează interioare bold, puternice, o îmbinare a accentelor eclectice și a stilului boho.


  6. @wonderfulrooms

  Wonderful Rooms surprinde imagini și locuri fascinante, din categoria celor care te fac să visezi cu ochii deschiși și să zici „uite, aici vreau să ajung și eu într-o bună zi”.


  7. @roomfortuesday

  Sarah Gibson este designer și fondatoarea blogului Room For Tuesday, unde abordează articole despre design interior, proiecte DYI, renovări și alte idei de îmbunătățiri care pot fi aduse casei. Contul ei de Instagram ilustrează amenajări simple dar cochete, plăcute, de efect.


  8. @theflamingoandthefox

  Explozie de culoare, așa ar putea fi caracterizat, pe scurt, contul de Instagram al lui Sarah. Majoritatea imaginilor ilustează casa ei cu influențe boho, atât de veselă și colorată încât automat îți dă o stare de bine, doar privind-o.


  9. @beckiowens

  Vorbim din nou despre o persoană publică, blogger și designer de interior – Becki Owens. Ea ne prezintă pe Instagram interioarele, cât și exterioarele proiectelor la care lucrează și în care este implicată. Pe care le găsesc minunate, dacă ar fi să mă întrebați 🙂


  10. @marieflaniganinteriors

  Marie Flanigan Interiors este o firmă de design interior din Houston, ce-și propune realizarea de interioare elegante, autentice, care nu își pierd farmecul cu trecerea timpului. Spații luminoase și impunătoare, accente de culoare și terase fermecătoare, toate le expune Marie Flanigan în imaginile sale de pe Instagram.


  Am ajuns la final. Acestea sunt cele 10 conturi de Instagram pentru casă și design interior pe care le urmăresc cel mai des. Când vine vorba de amenajarea propriei locuințe visez la un stil modern, luminos, în culori neutre și ușor minimalist, cu plante verzi și mici accente colorate care să dea personalitate spațiului.

  Voi de unde vă inspirați, ce vă atrage atenția când vine vorba de interioare și amenajări ale casei? Aveți niște conturi favorite pe care le urmăriți cu interes?

 • Alte articole din aceeași categorie

  5 Comments

 • Reply Roxana Alina 5 decembrie 2018 at 6:16

  Ma declar fana a numarului 2. 😀

 • Reply Loredana 5 decembrie 2018 at 15:40

  Si eu urmaresc astfel de conturi si sunt misto pentru inspiratie. Numai ca eu imi doresc prea mult ce vad, asa ca uneori incerc sa evit astfel de tentatii…

 • Reply Ioana 12 decembrie 2018 at 10:27

  Eu nu urmaresc niciun cont din cele de mai sus*, dar tocmai mi-a venit o idee – nu exista niciunul romanesc focusat pe asa ceva? Mi se pare o nisa ne-exploatata si foarte cautata, nu? 🙂
  *nu urmaresc conturi de genul asta pt ca au poze prea frumoase si ma deprima :))

  • Reply Ioana Soare 12 decembrie 2018 at 10:37

   Ai dreptate, cred că e un domeniu puțin exploatat în România! Ori poate există și nu le-am descoperit până acum. Un conte de la noi pe care-l urmăresc este @hoome.ro, dar am impresia că fotografiile nu le aparțin ci sunt preluate din alte surse. E doar o părere, nu știu sigur, însă unele le-am văzut pe internet în diverse alte locuri.

  Leave a Reply