Se încarcă
vivre.ro
 • Îngrijire și frumusețe / Produse cosmetice

  Ce așteptări avem de la un rimel? • Colecția mea de mascara •

  Una dintre schimbările pe care le-am făcut în anul 2017 este că am renunțat aproape complet la tușul de pleoape. Așa că rimelul a devenit „piesa de rezistență” în ceea ce privește machiajul ochilor. Astăzi încercăm să alegem rimelul potrivit, să vedem la ce trebuie să fim atente și la ce ne putem aștepta de la un asemenea produs.

  Am pleoapele căzute, v-am mai zis, și oricât mi-ar plăcea conturul ochilor frumos marcat de eyeliner, am impresia că forma pleoapelor nu face decât să știbească aspectul acestui machiaj. Dacă înainte purtam tuș cam 3-4 zile din 7, acum nu mai port deloc în zilele normale de muncă. Nici nu mai am îndemânarea de altădată atunci când îl aplic. Firește că n-am renunțat complet la acest gen de produs, îl mai folosesc în weekend sau când mă pregătesc pentru vreun eveniment. Probabil e doar o fază, până mi se face iar dor.

  Ideea este că, momentan, rimelul a devenit produsul meu esențial pentru machiajul ochilor. N-am fost înzestrată cu gene fără cusur, lungi, dese și curbate; chiar din contră, genele mele sunt scurte și destul de rare. Astfel am început să acord mai multă importanță rimelului și am încercat mai multe produse de acest tip în ultma perioadă.

  Când vine vorba de mascara, cred că toate femeile ne dorim același lucru: alungire și volum. O privire fermecătoare, evidențiată de gene lungi și dese, curbate, separate fir cu fir. Totuși, mai sunt câteva așteptări pe care eu le am de la un rimel obișnuit (care nu e waterproof):    

  să nu lipească genele      

  să nu încarce genele      

  să nu se scurgă și să nu se adune praf negru în jurul ochilor      

   să fie ușor de demachiat cu produsele potrivite

  • DESPRE MASCARA • ȘTIAȚI CĂ…?


  1. Rimelurile waterproof (rezistente la apă) nu sunt recomandate pentru uzul zilnic. Un astfel de produs are textura special concepută pentru a rezista în condiții extreme și poate afecta genele dacă este folosit prea des.

  2. Periuța este cea care „dictează regulile”. Sigur, contează și formula produsului, însă peria conferă genelor aspectul final.

  3. Efectele unui rimel nu pot fi pe deplin remarcate de la primele utilizări. De obicei, produsul are nevoie de câteva încercări până când textura ajunge la consistența potrivită.

  Colecția mea de mascara. Cum alegem rimelul potrivit 1

  COLECȚIA MEA DE RIMELURI


  1. ASTOR Big&Beautiful False Lash Look
  Are o pensulă grăsană și puțin curbată, însă care distribuie bine produsul pe gene. Textura este puțin mai groasă, astfel că de multe ori nu mai simt nevoie să aplic și al doilea strat. Definește genele și conferă volum, are o culoare negru intens și rezistă excelent toată ziua.

  2. MAYBELLINE Lash Sensational Lash Multiplying Mascara
  Periuța este tot curbată, însă mai subțite și cu peri distribuiți neuniform: pe o parte sunt mai lungi, pe cealaltă parte mai scurți, special concepuți pentru a umple golurile dintre gene. Aspectul final este de gene alungite și curbate, care rezistă cu brio pe toată durata zilei.

  3. ORIFLAME The One 5-in-1 Wonder Lash Bold Intensity
  Rimelurile Wonder Lash le știu încă din copilărie. Avea și mama unul, pe care i-l furam când nu era atentă și-l încercam pe ascuns. Între timp au fost îmbunătățite atât formulele, cât și modul de prezentare a produsului (tubul, periuța). Astfel că, astăzi, Wonder Lash este unul dintre cele mai populare rimeluri din lume, și printre cele mai bine vândute produse din portofoliul Oriflame.

  Wonder Lash Bold Intensity nu este varianta clasică a produsului, ci o variațiune a acestuia, care vine într-o nuanță intensă de negru. Sincer, nu prea am observat diferențe față de varianta clasică: aceeași periuță, aceeași textură, același finish impecabil. Iar ca bonus, se demachiază în doi timpi și trei mișcări!

  4. BENEFIT They’re real!
  Aveam mari așteptări de la acest rimel, dar nu corespunde în totalitate nevoilor mele, să fiu sinceră. Are o periuță aparent banală, dreptă și cu perii distribuiți uniform pe toată suprafața. Nu știu dacă e de vină periuța sau textura foarte lichidă a produsului, dar mereu reușesc să mă murdăresc pe pleoape, de toată frumusețea. Dacă vorbim despre volum și definire, aici din păcate nu am observat prea mari rezultate. Trebuie să admit, însă, că face o treabă foarte bună la capitolul alungire.

  5. ORIFLAME The One No Compromise
  M-a surprins în mod plăcut acest rimel, încă de la prima utilizare. Se vrea a fi un mix între volum, alungire și rezistență. Este prezentat precum un produs waterproof, ceea ce pe jumătate este adevărat. În sensul că rezistă excelent fără să se întindă, însă nu aș putea face duș cu el, de expemlu. Sorry, băiatule, dar pentru mine waterproof înseamnă un pic mai mult. În rest, n-am decât cuvinte de laudă despre acest produs, face exact ce promite. Iar în plus, se demachiază extraordinar de rapid.

  RIMELURI REZISTENTE LA APĂ (WATERPROOF)


  6. ORIFLAME The One Lash Resistence
  Un rimel destul de banal, care nu m-a impresioinat prea tare. Într-adevăr rezistă remarcabil, dar efectul care-l lasă pe gene nu este neapărat pe placul meu. Poate de vină o fi periuța, una extrem de simplă.

  7. ORIFLAME Wonder Lash (varianta waterproof)
  A fost “musai” să-l încerc și pe cel rezistent la apă, după ce varianta clasică a devenit unul dintre preferatele mele. Nu m-a dezamăgit cu nimic: aceeași textură, aceeași periuță, același aspect impecabil. Plus rezistență îndelungată.

  8. ESSENCE Volume Stylist 18h Lash Extension
  Nu se specifică nicăieri că este waterproof, dar poate fi ușor încardat în această categorie. Este un rimel bun, chiar oferă volum și alungire, dar este al naibii de greu de dat jos. Dintre toate cele specificate, acesta e chiar cel mai dificil de demachiat. Dacă face față așa de bine demachiantului pe bază de ulei, poți fi sigură că n-are niciun fel de probleme cu apa!


  Acum că le-am înșirat pe toate, poate mă vei întreba: “bine, bine, dar care e cel mai bun dintre ele?”. Trebuie să recunosc, nu am putut să aleg, pentru că pe majoritatea le-aș recumpăra și a doua oară. Iar cele de care nu sunt pe deplin mulțumită deja le cunoașteți. Oricum le folosesc pe toate, prin rotație, astfel încât niciunul să nu se simtă neglijat 🙂

  Și vă spun clar, am terminat-o momentan cu achiziționatul de rimeluri. Chiar nu știu cum am ajuns la numărul ăsta incredibil, dar știu sigur că voi aștepta să le consum înainte să mai pun mâna pe altele.

  Voi cum stați cu rimelurile? Aveți un preferat absolut?


   Pagina Parfumată – doza de inspirație zilnică: Facebook • Instagram • Pinterest

 • Alte articole din aceeași categorie

  6 Comments

 • Reply Roxana Alina 27 noiembrie 2017 at 16:21

  Lash Sensational am folosit si eu, dar ca si in cazul altora, dupa vreo 3-4 utilizari, nu mai era wow… SINGURUL din toti anii de incercari, care-mi face de fiecare data genele lungi si pe care le separa cu succes, este cel nou de la Maybelline – Big Shot. Pentru mine este the shit!!! Sunt deja la al 2-lea iar efectul este acelasi de fiecare data, scuze ca ma repet. :)) Sa-l incerci si tu, and btw, si eu am pleoapele cazute si-i frustrant. 🙁

  • Reply Ioana Ciont 27 noiembrie 2017 at 16:28

   Fatăăă!!! Noi chiar avem ceva chestii în comun 😀 pe zi ce trece tot mai descoperim câte una-alta. O să țin cont de sugestia ta, odată de mai termin măcar unul dintre ele :))

   • Reply Roxana Alina 30 noiembrie 2017 at 9:20

    Da, fataaaaaaaaaaaaaaa, si mi-e ciuda ca esti toooocmai la Cluj, care, btw, este orasul meu de suflet, am facut naveta Iasi-Cluj timp 2 ani. :)) M-o chemat iubirea si i-am raspuns! 😀

 • Reply ghelbere elena 28 noiembrie 2017 at 14:15

  Nu am niciunul dintre aceste rimeluri. Singul produs pe care il am este Melkior si poate pentru ca ma machiez foarte rar.

 • Reply Weronika 29 noiembrie 2017 at 17:17

  Îmi plac aproapte toate rimelurile de la Oriflame, singura dezamăgire a fost cel verde. Mi-a lipit genele, arătau precum picioarele de păianjen. 🙂 Acum folosesc Masterpiece Max de la Max Factor și cred că nu o să-l schimb prea curând.

 • Reply Fără produse noi de machiaj pentru următoarele 6 luni | Pagina parfumată 18 ianuarie 2018 at 19:39

  […] în coș și să analizez înainte să cumpăr un produs cosmetic. Ideea mi-a venit când am scris articolul despre rimeluri și mi-am dat seama că am „decât” opt. Pe bune, Ioana, 8 rimeluri? Și nu pot să […]

 • Leave a Reply