Se încarcă
 • Îngrijire și frumusețe / Manichiură

  Cafea, Oreo și unghii în culori de toamnă

  Nici nu m-am trezit bine, iar prima și cea mai importantă sarcină pe ziua de astăzi este să-mi termin ceașca de cafea. Între timp, zac între realitate și visare, undeva într-un Octombrie ploios, plin de frunze ruginii și dimineți cețoase. E toamnă în toată regula, iar weekend-ul ce tocmai s-a încheiat mi-a oferit ocazia să remarc natura în toată splendoarea ei.

  Având cafeaua alături și câțiva biscuiți Oreo ca sursă de inspirație, prin nu știu ce gând ajung să îmi doresc această culoare pe unghiile mele: culoarea cafelei, a ciocolatei, a biscuiților cu cremă ce se află într-o continuă dispută cu cântarul din baie. Îmi fuge privirea asupra ojei de pe unghii: capuccino. Sunt pe-aproape, dar tot nu e maroniul-cafeniu-ciocolatiu care ar trebui să arate cam așa:

  f6383016e6bebf7f6f27d626a11efdc5

  Trecând la o notă mai serioasă, cum ne mai facem unghiile toamna aceasta? Deschid laptopul și mă uit pe ici-colo, găsind astfel câteva culori în ton cu schimbările ce se petrec în jurul nostru. Evaluez rapid opțiunile, iar apoi îmi întocmesc în minte o listă cu nuanțele pe care mi-ar plăcea să le port zilele astea. Unele dintre oje le am deja, dar altele sunt în wishlist, precum culoarea despre care vorbeam adineaori. Așa că vă invit să vă înarmați cu o cană mare de cafea (sau ceai) și să aruncați o privire peste rândurile ce urmează.

  1. Maroniu-ciocolatiu, desigur

  Nu am încercat nimic de acest fel până acum, dar am dat peste nuanța brun închis de la Yves Rocher, ce pare că se potrivește destul de bine cu ceea ce caut. Nici numărul 35 de la Farmec nu îl cunosc, însă pare ceva asemănător, poate doar puțin mai deschis.

  Ojă Yves Rocher aici

  Ojă Farmec aici

  2. Bleumarin marinăresc (navy blue)

  Iarna trecută am tot zărit imaginea de mai jos pe Pinterest, și încă de pe atunci am căutat culoarea cu pricina. Am și găsit-o, evident, de data aceasta în colecția The One Long Wear de la Oriflame, gamă o recomand de fiecare dată când am ocazia.

  oja-navy

  Oja Oriflame The One Long Wear, Sea Deep, aici

  3. Verde măsliniu

  Am pus ochii pe acestă nuanță când am observat-o pe site-ul Yves Rocher, iar ulterior am achiziționat-o și este exact ceea ce îmi doream! La ei pe site nuanța se găsește sub numele de Verde agavă. Păcat că nu am făcut o fotografie să vedeți ce bine arată pe unghii, dar voi reveni cu un update de îndată ce o aplic din nou.

  oj_culorile_naturii_37936

  Ojă Yves Rocher aici

  4. Cappucino, cafea cu lapte

  O port cu drag în acest moment, căci este în armonie cu timpul de afară, cu zilele mohorâte și norii grei ce se adună deasupra capetelor noastre. Dacă mai punem la socoteală și faptul că se potrivește de minune cu un pulover pufos de cașmir, avem combinația perfectă pentru a înlătura toropeala specifică acestor zile.

  oja-cappucino_the-one

  Oja Oriflame The One Long Wear, Cappuccino, aici

  5. Burgundy, marsala

  Sau mai pe românește, tonuri închise de roșu-vișiniu, cu un strop din culoarea cireșelor coapte, un strop din cea a frunzelor ruginii. Le găsim cam peste tot, cred că fiecare colecție vine cu cel puțin o nuanță în acest ton feminin și senzual.

  oja-marsala

  Aici se cam încheie lista mea cu oje potrivite sezonului tomnatic ce este în plină desfășurare. Cafeaua s-a răcit, fuga la muncă! Iar voi nu uitați să-mi lăsați o părere înainte să plecați, despre ce nuanțe purtați pe unghii toamna aceasta.

  Surse foto: Pinterest, Oriflame.ro, arhiva personală

  Just remember

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply