Stau lângă geam, în cafeneaua mea preferată cu vedere spre gară. Îmi place să mă retrag aici, într-un colț, și să mă pierd în gânduri. De fapt, îmi pun toate gândurile pe hârtie încercând să vă pregătesc o surpriză, dar despre asta vorbim mai încolo.

În fața mea e fix copacul ăsta mare, maroniu și golaș, ce-a arămas pustiit și dezvelit de frunze. Printre ramurile lui, mai zăresc ici-colo câte o mașină, un autobuz ori un trecător ajuns la destinație, cu mersu-i șchiopătat de amorțeală după atâtea ore de stat în tren. Prin fereastră dacă te uiți, nu pare a fi decembrie. Chiar dacă bietul copac se leagănă, parcă doar dansează. Dar stai, fă-ți curaj și ieși afară, și-ai să simți cum stă treaba. Vâtul rece nu mai mângâie obrazul, ci-l izbește de-a dreptul. Căci e iarnă în toată regula. Mai ales prin Brașov, am văzut eu pe Instagram.

DECEMBRIE. Cu bune, cu rele, uite-l aici. Nu e tocmai anotimpul meu preferat, dar e luna mea favorită din iarnă. Luna cadourilor, luna sărbătorilor. Urmează o perioadă încărcată pentru fiecare dintre noi. Dar înainte să te lași cuprinsă de febra sărbătorilor, îți propun să profiți oleacă de farmecul aparte pe care îl au zilele de decembrie. Vezi în lista de mai jos ce activități sunt pe gustul tău și spune-mi într-un comentariu! Iar dacă rămâi alături de mine până la capăt, îți voi dezvălui ce înseamnă #PaginaHoHoHo și care e cadoul meu pentru tine în luna decembrie.

Ce ne face să zâmbim în decembrie?


1. Se deschid patinoarele. Huraaaa! Între noi fie vorba, acum e momentul să tragem vreo câteva căzături și să ne învinețim frumos, ca să vină perfect rochița aia pe care-am pus ochii pentru noaptea de Revelion 😀 dar să nu fim cârcotașe, zic.

2. Orașul decorat de sărbătoare, strălucind de luminițe. Și de aglomerație, dar cu asta suntem obișnuiți.

3. Târgurile de Crăciun cu miros de vin fiert. Și cu mirosul pleci de-aici, că ești cu mașina și cu ăla micu’ în spate.

4. Atmosfera de Crăciun – brazi împodobiți, vitrine decorate, luminițe la tot pasul. În caz că uiți drumul spre casă, te ghidezi după ghirlandele din fereastra vecinului.

5. Prima zăpadă. Care niciodată nu rezistă până la Crăciun.


Mai vrei și alte motive pentru care iubim iarna? Avem timp să le descoperim împreună, căci mi-am propus să ne citim zilnic, până la Crăciun. În perioada 1-24 decembrie pregătesc o ediție specială de articole, idei și inspirație de iarnă, toate adunate sub numele #PaginaHoHoHo (ok, fie, poți să-i zici HaHaHa, dacă te face să te simți mai bine).

Mai jos găsești câteva indicii despre ce se va întâmpla luna asta, iar mai multe vei descoperi pe parcurs, dacă îmi rămâi alături. Urmărește-mă pe Facebook sau pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce postez, sau abonează-te la newsletter și vei primi un email de fiecare dată când apare un articol nou pe blog.

Îți doresc un decembrie desprins din povești, în care totul să-ți meargă „ca pe roate” și să duci la bun sfârșit orice ți-ai propus!


Pagina Parfumată – doza de inspirație zilnică: Facebook • Instagram • Pinterest

Tags:
Categories: PaginaHoHoHo

7 Comments

Bun venit, decembrie! #PaginaHoHoHo

  1. Luna decembrie e tare frumoasa. Cadouri, luminitie, atmosfera de sarbatoare, vin fier, portocale, cozonac, filme frumoase, ohoho, si cate si mai cate. 😀 Iti doresc o luna de sarbatoare minunata! :*

  2. Sa nu uitam mirosul de brad, care e cel mai fain parfum ever! (din punctul meu de vedere). Ah, si desigur deliciosul pomelo, care are cel mai bun gust in decembrie.
    Si imi plac mult concertele de colinde, care ne amintesc ce sarbatorim – nasterea Domnului 🙂

  3. Mie imi place ca se apropie vacanta de Craciun 😀 . NU imi pasa de cadouri, de targuri, de zapada sau brad (desi am facut bradul la sf lui noiembrie) dar vacantaaaa …. 😀 (de, unii ca mine traiesc pentru vacante 😀 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *