Se încarcă
 • Inspirație

  Best of OCTOMBRIE: leaves & colours

  Octombrie a fost o lună de toamnă cu nimic ieșită din comun. Fără evenimente speciale și fără călătorii (din păcate), dar cu plimbări în natură și frunze la tot pasul. Cu dimineți plăcute și seri când pleci spre casă și e deja întuneric, dar culmea, n-ai nevoie de geacă și nici de eșarfă, la cât e de cald. Poate chiar asta s-a simțit diferit: temperatura. Din cale-afară de neobișnuită.

  Octombrie a fost despre oameni și relații. Familie și prieteni. Am stat la taclale și am râs cu ei la masă, în mașină, la un pahar de vin sau la un grătar – de fiecare dată când am prins ocazia. Am vorbit despre idei și vise, dezamăgiri și întorsături de situații, planuri de viitor și încurajări. Căci toți sperăm la mai bine, e firesc. Speranța moare ultima.


  CE AM FĂCUT ÎN OCTOMBRIE?


  Am gătit, am scris, am fotografiat, am visat, am făcut planuri. Am schimbat ora, am obosit, m-am odihnit, am luat-o de la capăt.
  Am participat la Târgul de toamnă de la Negreni, un ritual pe care-l respectăm în familie de ani de zile și nu l-am ratat nici de data aceasta. Totuși, am plecat cu un gust amar de acolo: în toată aglomerația locului, cineva mi-a furat telefonul direct din buzunar. Și dus a fost.
  Am petrecut un weekend în natură, la munte, undeva în apropierea Clujul. Pădurea a fost magică în octombrie, merele gustoase și cățelul nostru cel mai fericit să alerge și să se joace în natură. Și noi pe lângă el, of course.
  Mai știți când v-am spus, în septembrie, că încerc să mă apuc timid de sport? N-am reușit. Sau mai bine zis, nici n-am mai încercat.


  CE AM CITIT?


  Mic dejun la Tiffany, de Truman Capote. O lectură simplă dar simpatică, ce poate fi citită chiar într-o singură zi/un weekend dacă te ții de ea. Cartea o ilustrează pe Holly Golightly, o tânără fascinantă și nonconformistă într-un New York al anilor ’40. Povestea e relatată din perspectiva unui vecin care ajunge să o cunoască și să-și petreacă timpul cu ea, până când Holly este nevoită să dispară din oraș.


  CE AM VIZIONAT?


   Am început House of cards, dar am văzut abia câteva episoade. Încă e prea devreme să-mi formez o opinie.
   Ne-am mai uitat și la Reign, un serial cu prinți și prințese, intrigi și drame, iubiri imposibile și alianțe strategice, bine gândite. Să vă explic: acțiunea are loc în secolul XVI la curtea regelui Franței, în timpul domniei lui Henri al II-lea. Filmul surprinde momente din viața la curte, expunându-i în prim plan pe moștenitorul tronului francez (Francisc al II-lea) și logodnica sa, regina Mary a Scoției.
  Povestea m-a fascinat încă de la primul episod, dar cu toate acestea, există un aspect care mă dezamăgește în privința serialului: acțiunea nu este încadrată deloc în istorie. Costumele, vorbele, comportamentul, toate sunt departe de ceea ce se întâmpla în perioada istorică relatată.

   Spotify Music – am ascultat multe, dar primul playlist care-mi trece prin minte este Vocal Trance Hits pe care-l las mai jos, în caz că vă tentează.


  Cam atât pentru octombrie – nu am de povestit prea multe, pentru că a fost o lună mai lejeră. Și poate ați observat că nu avem cosmetice preferate de data aceasta, pur și simplu n-am încercat nimic nou ce merită menționat.

  Vă mulțumesc pentru toată susținerea și vă doresc un noiembrie minunat! Iar pentru că urmează o perioadă ceva mai aglomerată din an, v-am pregătit o mică surpriză, niște calendare de tip wallpaper, pentru desktop sau mobil. Dacă nu le-ai văzut încă, accesează pagina de aici și alege-ți preferatele.

 • S-ar putea să-ți placă

  4 Comments

 • Reply Loredana 7 noiembrie 2018 at 12:30

  Ai scris tare frumos, ca de fiecare data, mi-a facut placere sa aflu despre al tau octombrie.
  Mi s-a facut deja dor de o plimbare prin padure, de mere coapte si de seri petrecute la un film, alaturi de sot!

  • Reply Ioana Soare 7 noiembrie 2018 at 12:33

   Mulțumesc Lory! Încă mai ai timp de toate, înainte să vină iarna 😀

 • Reply o femeie 8 noiembrie 2018 at 15:19

  frumoasa luna la tine!

  Eu am renuntat dupa al 2lea episod de House of cards, prea am dormit si la primul, si la al 2lea. De felul meu nu ma pasioneaza filmele…

  Mic dejun la Tiffany -cartea, am adorat-o! Usoara, feminina. Apoi am cautat si filmul, si pe asta l-am apreciat (datorita actritei, rochiei, muzicii).

  • Reply Ioana Soare 8 noiembrie 2018 at 15:43

   Am aflat de curând că este și film după carte, dar nu l-am văzut încă. Îl trec pe listă!

  Leave a Reply