Se încarcă
 • Arome de weekend

  Arome de weekend #7: Trenduri neobișnuite care prind viață în acest sezon

  Arome de weekend este o rubrică destinată frumosului, care vine în acele două zile ale săptămânii când ne amintim să respirăm. Scopul articolelor este să încheiem săptămâna într-o notă pozitivă, cu multă inspirație, idei, sentimente, culori și trăiri. Așa că te invit să faci o pauză de la tot ceea ce te macină, să privești în jur și să găsești ceva ce te inspiră!  Iar până una-alta, îți las și eu câteva sugestii.

  Ideile de astăzi nu sunt neapărat din capitolul ”inspirație”, ci mai degrabă ”inovație”. Idei din industria frumuseții, ce ajung să fie explorate până la nivel de artă. Când zic trenduri neobișnuite, nu mă refer la aplicarea fondului de ten cu pantoful, video care tot circulă prin online zilele astea. Ci mă refer la elemente care se integrează la granița subtilă dintre real și imaginar, dintre util și plăcut, formidabil și nemaipomenit. Să vă explic, așadar, despre ce este vorba.

  Ellie Costello are doar 19 ani și este makeup artist la M.A.C. S-a făcut remarcată pe Instagram, printr-un portofoliu unic, ce abordează machiajul într-un mod total diferit de cel cu care noi suntem obișnuiți. Machiajele sale încep de la tradiționala aplicare a fardului ori a rimelului, însă farmecul lor constă în introducelea unor detalii din natură precum flori, frunze sau petale – adevărate, naturale și proaspăt culese din grădină. Pentru acest proiect, Ellie nu folosește modele, ci toate machiajele sunt realizate pe propriul ten.

  Firește că vor fi cârcotași care vor spune ”cum să porți un asemenea machiaj?”. Păi tocmai că ideea nu este să-l porți, ci să-l admiri. De câtă migală, dar și creativitate, este nevoie pentru a realiza așa ceva? Să așezi floare cu floare, petală cu petală, punct cu punct, mi se pare de apreciat. Și sunt sigură că nu face asta pentru a-și câștiga clientele, căci de fapt, e doar o pasiune pe care o dezvoltă în timpul liber, fără nicio legătură cu jobul de zi cu zi. Pentru ceea ce reușește să arate lumii, Ellie mi se pare genul de om care se evidențiază din mulțime, care are curajul să iasă în față și să dea frâu liber imaginației. Ideile sale pot fi admirate pe contul ei de Instagram.

  A post shared by mmmm (@m2.gt) on

  A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella) on

  A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella) on

  Îndepărtându-ne puțin de sfera machiajului, dăm peste o altă idee neobișnuită, ce poate fi văzută tot mai des. Ghiciți unde, tot pe Instagram. De data aceasta este vorba despre wired nails. Nici nu știu cum să le traduc în română. ”Unghii cu sârmă” ar suna bine? Lăsați-mi în comentariu dacă găsiți o traducere mai potrivită, nu cred că trendul a ajuns atât de popular încât să se gândească cineva din România la asta.

  Am impresia că o asemenea tendință și-ar putea face loc pe scară largă, însă nu chiar în versiunea cu sârmă, pentru că ar fi destul anevoios să purtăm zilnic așa ceva. Pentru modelele din stânga nu știu ce material s-a folosit, sunt parcă mai finuțe și mai discrete. Nu par deloc imposibile, iar în rândul adolescentelor cel puțin, cred că ar stârni interesul.


  Sunt tare curioasă de părerile voastre în legătură cu aceste idei conturate într-un mod diferit. Credeți că merită să fie admirate și luate în considerare?

 • S-ar putea să-ți placă

  No Comments

  Leave a Reply