Ce repede trece timpul! Nu știu când a zburat vara, cert este că suntem deja în luna noiembrie. După un octombrie plin de surprize, schimbări ale naturii și adaptarea programului la ora de iarnă, ne trezim într-un noiembrie întunecos, cu parbrize înghețate sau cu dimineți ploioase.

Ca să ne mai ieșim puțin din starea de amorțeală a zilelor monotone, mult prea scurte, și a serilor în care domnește bezna și plictiseala, am întocmit o listă cu idei de activități ce pot fi puse în practică luna aceasta. Unele dintre ele ne vor ajuta să facem față relaxați unui decembrie mult prea aglomerat, altele sunt doar cu scopul de-a ne delecta.citat-thomas-hood

noiembrie_image

ACTIVITĂȚI DE ÎNCERCAT ÎN NOIEMBRIE:


1. Savuratul unei ciocolate calde, la fereastra largă a unei cafenele. Sau la fereastra casei, dacă merită priveliștea.

2. Portocale, clementine, grapefuit, pomelo, etc. Încep să apară citricele prin magazine, nu trebuie să așteptăm până vine Moș Nicolae pentru e ne bucura de gustul lor minunat.

3. O rețetă delicioasă de toamnă: tartă cu mere, plăcintă de dovleac, dovleac la cuptor, sau orice altă rețetă care nu a apucat să fie pusă practică luna trecută.

4. O carte/un film despre Ziua Recunoștinței. O sărbătoare specifică americanilor, însă din care avem ceva de învățat: să fim măcar puțin mai recunoscători pentru tot ce e bun și frumos în viața noastră. Iar cărțile și filmele conturează atât de bine atmosfera aceea de sărbătoare, încât aproape că simți mirosul de curcan la cuptor 🙂

5. Un ruj închis la culoare, într-o zi fără prea mult chef de machiaj.

6. Un tablou cu frunze adunate din parc și lipite, în cât mai multe nuanțe posibile.

7. În cazul în care timpul nu a fost de partea noastră până acum: un decor tomnatic ce cuprinde ghinde, castane, frunze, dovleci vopsiți, lumânări parfumate. Toate vor da puțină culoare serilor lungi de ce bat la ușă.

8. Curățenia de toamnă: o analiză a pieselor din garderobă, o listă cu posibile înlocuiri sau piese lipsă. Colectarea și aruncarea lucrurilor inutile de prin casă (că deh, cine nu are așa ceva?).

9. Pregătirea unui pachețel pentru o familie nevoiașă. Cum decembrie este luna cadourilor, ne putem gândi din timp cum să facem o bucurie celor din jurul nostru, care au nevoie de ajutor. Sugestie: campania Shoebox vine cu o listă de locații cuprinzătoare, verifică dacă se află vreuna în apropierea ta!

10. Lista cadourilor de Crăciun. Acum e momentul de a privi și a analiza cine de ce are nevoie, de a întocmi o listă și poate chiar de a cumpăra câteva dintre daruri. Doar nu vrem să ne trezim în ultimul moment că stăm la cozi kilometrice sau petrecem ore în șir hai-hui prin magazine, fără o țintă clară în minte, nu-i așa?

11. Decorațiunile pentru sărbători. Pot fi verificate din timp, pentru a evita alergatul la magazin când bradul e deja în mijlocul casei, pe motivul că anul trecut s-au spart vreo trei globuri, iar una dintre instalații s-a ars și trebuie înlocuită.

12. Un calendar al lunii decembrie. Să fim organizate nu poate fi decât un lucru bun, iar când decembrie presupune fuga după cadouri, ornamente, pregătitul bradului, cumpărături, mâncare, prăjituri, știm cu toate cât poate fi de copleșitor. O listă detaliată a tuturor lucrurilor pe care le avem de făcut ne va ajuta să ne ducem sarcinile la bun sfârșit, dar și să ne asigurăm că nimic nu a fost uitat.

Și nu în ultimul rând, să ne amintim să zâmbim, să fim voioase, să dansăm, să savurăm o cafea în liniștea propriilor noastre gânduri, să petrecem timp de calitate lângă oameni dragi, să ne odihnim, și mai ales să nu uităm de noi înșine. Tu ce ți-ai propus, în luna noiembrie?

Sursa foto: Pinterest


 Pagina Parfumată – doza de inspirație zilnică: Facebook • Instagram • Pinterest

Categories: Arome de weekend

8 Comments

Arome de weekend #4: Activități de încercat în luna noiembrie

    1. Nicole, cat adevar in cuvintele tale! Lucrurile marunte fac diferenta, nu-i asa? Multa bafta cu activitatile pe care ti le-ai propus! 🙂

  1. Foarte frumoasa lista ta. O sa fac si eu un tablou de frunze alaturi de baietelul meu si o sa incerc sa ma rasfat cat mai mult.
    Eu mi-am propus sa profit de Black Friday ca sa inlocuiesc lucrurile vechi din casa, sa mananc dulciurile care imi plac, sa vad cat mai multe filme si sa ma delectez cu zambete si carti.

    1. Multumesc, Mihaela! Iti doresc momente frumoase alaturi de copilasul tau drag, si mult spor la cumparaturi – sa prinzi cele mai tari oferte! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *