Se încarcă
 • Relaxare și timp liber

  5 motive pentru care nu ratez festivalul TIFF 2017

  Când locuiești la malul mării, nu mergi la plajă precum un turist. Pentru că știi că marea tot acolo, nu pleacă nicăieri. Când stai în Cluj, dacă ești ca mine, nu mergi la TIFF pentru că, nu-i așa, vor mai fi și alte ocazii. 

  Recunosc, nu sunt tare mândră de mine, dar sincer vă spun că n-am fost niciodată la TIFF. În acea perioadă a anului când Clujul devine un fel de Cannes mai mic, eu ba eram în sesiune, ba în concediu, dar niciodată la vestitul festival. Particip anual la ediția din toamnă Comedy Cluj, fratele mai mic al TIFF-ului, dedicat filmelor de comedie. Însă TIFF-ul l-am privit doar de pe margine. De pe Facebook, din autobuz, de la prieteni.

  Dar anul acesta mi-am propus să nu mai trag chiulul. Așa că, pentru a nu piede startul, mi-am creat o listă cu cinci motive pentru care nu am de gând să ratez ediția TIFF 2017.

  TIFF. 16 || 01-11.06.2017 || 25 de locații || 225 de filme


  1. Weekend la castelCastelul Banffy din Bonțida e deja cunoscut de toată lumea, pentru găzduirea festivalului anual Electric Castle. Chiar în weekend-ul care e pe cale să înceapă (3-4 iunie) vom avea parte de câteva evenimente la castel, printre care activități dedicate copiilor, dar și proiecții de film.

  2. Proiecții în aer liber. Acum câțiva ani, nu mai știu în cardul cărui eveniment, am participat întâmplător la o proiecție de film în Parcul Central. Mi-am zis că trebuie să repet experiența și la TIFF. Iar anul acesta vor avea loc proiecții open air atât în Piața Unirii, cât și pe malul Someșului.

  3. Realitate virtuală. Noutatea din 2017 este o zonă de inovație, InfiniTIFF, care aduce pentru prima oară la Cluj proiecții de filme VR, experiențe tactile și vizuale, workshopuri și ateliere de creație destinate pasionaților de realitate virtuală. Vă avertizez, pe mine mă găsiți prin zonă 🙂

  4. Concerte. Public Service Broadcasting, Corul „Sirenelor de la Marea Neagră”, Jozef Van Wissem, Charlie Cunningham, sunt doar câteva dintre concertele din program. Nu știu sigur care se va strecura pe lista mea, mi-e greu să mă hotărăsc.

  5. Orașul, atmosfera. Ca de fiecare dată când un eveniment de amploare se desfășoară în Cluj, atmosfera e unică. Străzile sunt pline de turiști (unele chiar închise circulației rutiere pe perioada festivalului), iar terasele sunt ”atacate” de trecătorii însetați sau cu chef de vorbă. Unele localuri au chiar reduceri/oferte speciale pentru participanții la festival, care se aplică pe bază de bilet, abonament, legitimație.

  Această listă reprezintă opțiunile mele personale, însă firește, gusturile nu se discută. Aici poate fi accesat programul complet al festivalului, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și prin aplicația TIFF pentru mobil.

  Mie nu-mi rămâne decât să-ți urez vizionare plăcută, în caz că participi și tu! Iar dacă vezi o roșcovană creață și entuziasmată printre specatatori, nu o judeca prea aspru. E pentru prima oară la TIFF.

 • S-ar putea să-ți placă

  1 Comment

 • Reply ghelbere elena 5 iunie 2017 at 12:07

  Imi pare tare rau ca nu sunt din Cluj ca sa particip.

 • Leave a Reply